Dana Nalbaru stă la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi! “Mă transform într-o țărancă, dar, vă jur, niciodată nu am fost atât de fericită”

În urmă cu 4 ani, Dana Nălbaru și soțul ei, actorul Dragoș Bucur, au decis să părăsească Bucureștiul și să se mute definitiv în căsuța pe care și-au ridicat-o într-un sat modest de la țară.

La vremea respectivă, decizia lor a fost privită cu scepticism de către prietenii lor, aceștia neînțelegând de ce doi artiști care ar trebui să locuiască în Capitală, unde muncesc și se întâmplă lucrurile, aleg să părăsească orașul și viața agitată de aici pentru a se muta într-un sătuc uitat de lume.

De atunci au trecut 4 ani, iar timpul a dovedit că alegerea Danei Nălbaru și a lui Dragoș Bucur, care între timp a continuat să aibă proiecte și să turneze filme la Hollywood, a fost una benefică familiei lor, scrie, extranews.ro.

Casa noastră este situată între pădure și lac. Avem o curte în care am plantat multe, multe flori, copacii sunt acum înfloriți și miroase a primăvară. În spatele curții ne-am făcut o mică grădină și pământul e foarte bun…

Avem roșii, dovlecei, ardei, vinete, morcovi, castraveți, ceapă, usturoi, mentă, lobodă, pătrunjel, leuștean, tarhon, oregano și căpșune multe. Leurda și urzicile le adunăm direct din pădure, proaspete.

Toamna avem mere, piersici, caise, prune și nuci. Facem compot, gemuri și suc de roșii, toate adunate din curtea noastră.

Nu aș fi crezut că preocupările acestea “casnice” mă pot umple cu atât de multă energie pozitivă. Până acum o săptămână cumpăram de la vecini ouă, dar, cum avem destul loc în curte, am decis să ne luăm propriile noastre găinușe.

Avem 4, și ouă în fiecare zi de la ele. Nouă ne ajung, și Sofia (n.r., fiica celor doi) e extrem de fericită. Dragoș a construit un spațiu în care stau găinile și arată foarte cochet în curtea noastră verde”, povestește Dana Nălbaru.

Totodată, artista mărturisește că s-a rupt oarecum de lume, că nu mai e avidă după știri și informații, declarându-se extrem de mulțumită de viața pe care o duce acum familia sa.

Uneori nu vreau să aparțin acestei lumi. Am zile întregi când nu intru pe internet, televizorul nu-l deschid de ani de zile, nu ascult radio (in ciuda meseriei mele), nu socializez cu necunoscuți, uneori nu mă uit în ochii oamenilor pe stradă.

Acasă… Acasă mă simt cel mai bine. (…) Da, stau la țara și, probabil, mă transform într-o țărancă dar, vă jur, niciodată nu am fost atât de fericită!

Ieșim aproape în fiecare zi în pădure, mergem cu barca pe lac, bem un pahar de vin seara, sub cerul plin de stele, ascult în fiecare dimineață cum se trezește pădurea, vecinii mei îmi zâmbesc și mă salută atunci când trec pe lângă ei.

Dacă vreunul dintre voi simte că ceva lipsește în viața sa, că un gol nu se umple, gândiți-vă că poate e vremea să întoarceți pagina vieții voastre. Și făceți-o cu curaj și în direcția în care inima vă cheamă! Inima nu dă niciodată greș”, spune Dana Nălbaru.

Loading...