Cum arată servitul mesei într-un spital din România

2.272

Reporterul Vlad Mixich de la site-ul HotNews.ro a avut o idée genială. A invitat Ministrul Sănătății și angajații Guvernului să servească o cină într-un spital din România.

“Sindromul miniștrilor” este un fenomen psihologic interesant, care se manifestă în special la acei politicieni care au petrecut deja o anumită perioadă de timp într-unul dintre scaunele moi ale puterii și ajung să piardă contactul cu realitatea.

Ei ascultă și înregistrează ca reale doar părerile acelor consilieri pe a căror loialitate pot conta, dar a căror obiectivitate este îndoielnică.

Cu timpul, aceste personaje dezvoltă o mentalitate de tranșee, în care toți cei din afara ministerului/guvernului/instituției sunt percepuți ca având un singur scop în viață: să-i atace personal până la distrugere.

În astfel de condiții orice critică constructivă, orice dialog, devine inutil. Din nefericire, acest sindrom poate fi observat din ce în ce mai des și la membrii actualului Guvern.

Din fericire există un remediu, ieftin si simplu.

Așadar domnilor miniștri, pentru un contact nemijlocit cu realitatea din afara birourilor dumneavoastră, vă poftesc la o cină într-un spital de stat din România.

În cele doua găleți, colorate într-un roșu apetisant, se află ceaiul care urmează să fie servit pacienților. Maglavais-ul din dreapta are o proveniență incertă și autorul fotografiei nu a îndrăznit să-l testeze.

Feliile de pâine (care nu se vad în imaginea publicată) sunt armonios ordonate într-un lighean așezat dedesubt.

Fotografia a fost facută într-un important spital din Craiova, aflat în subordinea directă a Ministerului Sănătații.

Și dacă miniștri care au avut curajul să servească masa copioasă la vreun spital se pot spăla pe mâini sau se pot relaxa cu o baie fierbinte.

Cam așa arată majoritatea băilor din spitalele din România.

Ce pedeapsă mai mai mare ar fi pentru Ministrul Sănătății ca întreaga lui viață să fie pedepsit să mănânce mâncarea de spital și să facă baie în băile acestor așezăminte de sănătate.

Toate fotografiile de mai sus sunt făcute de pacienți din spitalele românești de stat.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!