Dragoș Bucur locuiește de aproape 8 ani, într-o casă ecologică de 300.000 de euro, cu super dotări, la doar 50 de metri de pădure! Uite cum arată:

De aproape 8 ani, Dragoș Bucur și soția sa, Dana Nalbaru, au spus adio Bucureștiului gri și traiului la comun, într-un bloc de beton, și s-au mutat într-o localitate de la periferia Capitalei, în casa lor ecologică.

Estimată la 300.000 de euro, casa soților Bucur este amplasată pe un teren de 1.000 de mp și se află la o aruncatură de băț de pădure și la 5 minute de mers pe jos până la lacul din zonă.

Construcția în sine este impozantă și pare foarte solidă, Bucur dezvăluind că a folosit la ridicarea sa panouri umplute cu spumă poliuretanică sub presiune, un material dens care termoizolează foarte bine. Casa are un etaj, este mai mult lată decât înaltă, iar la nivelul superior se află dormitoarele prevăzute cu un perete din sticlă. La parter se află livingul și bucătăria, iar la etaj, într-una dintre camere, soții Bucur au amenajat și o mică sală de sport.

Oameni gospodari, Dragoș Bucur și soția sa au aranjat și grădină interioară, au pietruit aleea principală, au pus gazon și au plantat copaci și flori, au montat o cușcă pentru cățelul lor. În magazia de la intrare, pesemne, ei depozitează ustensilele cu care Dana Nalbaru lucrează pământul, când plantează legume pentru consum propriu.

Ce mai încolo și încoace, cei doi artiști și-au făcut micul lor paradis eco. Practic, dacă faci abstracție de faptul că de jur în prejur se află doar teren viran pe care sunt aruncate PET-uri și gunoaie, sau de faptul că strada lor nu este asfaltată, poți spune că Dragoș Bucur și Dana Nălbarul au tras lozul câștigător și au făcut cea mai bună investiție alegând să-și lichideze treburile de la oraș și să se așeze într-o comună.

În ultimii ani, zona a cunoscut o creștere uluitoare. Aici, casele par să fie construite după tiparul celor din revistă, bucureștenii renunțând la oraș pentru tihna și linistea, aerul curat și viata trăită în mijlocul naturii. Un stil de viață agreat de Dana Nălbaru și Dragoș Bucur pentru ei și cei doi copii ai lor, Sofia, 9 ani și Kadri, de 1 an și 4 luni.

“Sunt oameni extraordinari, n-am ce să spun despre ei. Sunt săritori, calzi, oameni de toată isprava. Ne înțelegem și suntem apropiați, doar suntem vecini. Ne vizităm. Copiii noștri sunt prieteni, se joacă împreună. Și noi am stat la București. Am vândut acolo și ne-am mutat aici și ne este bine”, ne-a declarat vecina Danei Nălbaru.

Întrebată dacă îi cunoaște pe soții Bucur, o altă localnică a sărit ca arsă: “Ce e cu ei?! Vai, dar sunt minunați, așa oameni deosebiți rar întâlnești! Sunt gospodari și se implică. V-aș spune eu mai multe, dar nu mă lasă soțul…”, se scuză o altă persoană.

Întrebat despre Dragoș Bucur, un alt vecin ridică din umeri și spune că nu a auzit niciodată acest nume. Știe însă că în casa cu ferestre mari locuiește “actorul acela de la televizor și soția sa, cântăreața”.

“E un băiat nemaipomenit. E simpatic și sociabil. Da’ ce vorbesc eu domnule: e băiat de la țară, cum zicem noi. Zici că e țăran de-al nostru și că s-a născut aici! Nu ai treabă cu el. Nici cu el, nici cu soția, cântăreața. Vin rar pe la noi, la magazin, dar vă spun că nu au fițe. Eu nu știu ce are băiatul ăsta (n.r: Dragoș Bucur), domnule, dar are un suflet… Aaa, și ați văzut ce casă are. Păi, cum?! Dar el și-a făcut-o înainte să aibă emisiunea cu casele. Se pricepe!”, ne-a declarat Gicu a lu’ Baba, patronul magazinului din sat.

Întrebat dacă a auzit că soții Bucur și-au retras fiica din învățământul de stat și că aceasta învață acum, acasă, în sistem homeschooling, nea’ Gicu a lu’Baba a sărit în apărarea lor.

„Cred că asta face și noră-mea, “home schooling” d-asta. Să știți că mulți au dreptate de renunță la școala de stat. Păi, nu se mai învață astăzi carte în școli, domnule”, spune acesta.

O altă vecină, mămică la rândul ei, susține că nu are cunoștință de decizia luată de soții Bucur. Pentru că „nu e treaba ei” și copiii sunt prieteni foarte buni cu fetița Danei Nălbaru, vecina preferă să nu se “bage” în bucătăria lor.

“Fiecare are dreptul să facă ce crede el că e bine pentru ai săi, pentru familia lui. N-am auzit că și-ar fi retras fiica. Știu că învață la București, altceva nu știu. E treaba lor, ei știu, nu e treaba mea. Copiii mei merg la școala din Balotești, aici, da. E prea greu să faci zilnic drumul până la școală, în București”, ne-a spus femeia.

Loading...