ULTIMA ORĂ! Guvernul Dăncilă a picat, moțiunea de cenzură a trecut cu 238 de voturi. Încep negocierile pentru un nou guvern

Guvernul Dăncilă a picat, moțiunea de cenzură a trecut la vot cu 238 de voturi. Cinci voturi au fost contra moțiunii. În total au votat 243 de parlamentari. Era nevoie de 233 de voturi pentru căderea guvernului. Din acest moment, guvernul Dăncilă e demis și rămâne în funcție cu puteri diminuate (nu are voie să dea ordonanțe simple și OUG-uri) până la instalarea noului guvern.

Moțiunea de cenzură depusă în Parlament de opoziție a fost adoptată cu 238 de voturi pentru și 6 voturi împotrivă, iar cabinetul condus de premierul Viorica Dăncilă a căzut.

Un anunț în acest sens a fost făcut de Eugen Tomac, președintele PMP, și de deputatul PRO România Cătălin Nechifor.

”Coșmarul a încetat. Astăzi, Parlamentul României a demis guvernul PSD”, a spus și Ludovic Orban, președintele PNL.

În total, au votat 244 de senatori și deputați, fiind necesare minim 233 de voturi în favoarea moțiunii.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost dezbătută şi votată joi în Parlament.

Moţiunea, intitulată “Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, a avut 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi două de la PSD, conform liderului liberalilor, Ludovic Orban.

Iniţiatorii moţiunii de cenzură au solicitat votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului, considerat “cel mai nociv” din ultimii 30 de ani şi au arătat că, imediat după acest moment, opoziţia va propune “cea mai bună soluţie guvernamentală pentru români”, anticipându-se că soluţia benefică este un “guvern suplu”, cu 15 ministere.

Loading...