Ritualul sacru al machedonilor la nuntă. Gigi Becali n-a uitat de el la nunta Teodorei.

Este mare bucurie în familia lui Gigi Becali. Fiica lui, Teodora, are nuntă, iar la eveniment participă invitați de seamă, pentru care au fost pregătite meniuri cu patru feluri de mâncare. Becali nu a uitat de tradițiile familiei sale și a ținut să fie respectate obiceiurile machedonilor la nuntă.

La nunta fiicei lui Gigi Becali au cântat trupe machedonești

Multe sunt obiceiurile machedonilor la nunți, iar Gigi Becali, care se mândrește cu familia sa, nu le-a uitat și a ținut să fie respectate. În plus, s-a asigurat că la nunta fiicei lui cântă trupe machedonești. Pentru machedoni, nunta este cel mai important eveniment din viață, astfel că nimic nu trebuie omis în această zi.

Nunțile de machedoni sunt pregătite de ambele familii. Mai întâi se pregătește alaiul care merge acasă la mireasă pentru a o lua la casa mirelui. Se aduce nașul cu alai și lăutari și se pornește spre mireasă. Cuscrii sunt întâmpinați și sunt poftiți în casă, iar mireasa sărută mâinile celor în vârstă și primește un ban. Soacra mare pune mirelui şi cavalerilor de onoare câte o lingură de metal la piept lângă floare. În tot acest timp la masa unde stau socrii şi naşii se cântă.

Soacra mică pune o sticlă de tărie la masa lor, iar o alta este adusă de soacra mare. Cei doi socri trebuie să bea cu mâinile încrucișate. Cei doi își înreaptă privirea spre răsărit și își fac semnul crucii. Socrul mare scoate „arâvoana” care este tot un ban sau o bijuterie din metale preţioase cusute pe un batic împăturit în patru și i-l dă tatălui fetei. Banul se atinge de bărbie și de frunte, apoi îl ia soacra mică și i-l pune de gât miresei.

Mireasa este așezată apoi lângă mire și ce încinge o horă. Obiceiurile machedonilor la nunti sunt nenumărate și se întind pe parcursul mai multor zile. Un alt eveniment important din viața lor este nașterea.

Ce a făcut Gigi Becali atunci când și-a văzut fiica în rochie de mireasă?

Ca orice părinte, momentul în care copiii pleacă de acasă și încep să-și formeze chiar ei o familie este extrem de special. Gigi, pentru prima oară în postura de socru mic, abia dacă și-a putut lua ochii de la Teodora. Latifundiarul era vizibil mândru de felul în care a reușit să o crească pe Teodora, lucru care se putea citi din privirile pe care i le oferea fiicei și în timpul dansului care a deschis nunta. Becali a fost văzut așa cum n-ar fi crezut nimeni, emotiv.

Imediat cum alaiul s-a strâns la mireasă acasă, a și început o horă machedonească așa cum a dorit familia, pentru că s-a vrut neapărat respectarea datinilor. Zis și făcut! Cum s-a auzit muzica, cum invitații s-au îngrămădit care mai de care pe ritmuri aromâne, la fel cum a făcut și socrul mic. În primele imagini de la nuntă se poate observa cum Becali este liniștit, semn că fiica a ajuns pe mâini bune.

„Am încredere că va face numai bine”

Ginerele lui Becali se numește Mihai Theodor Mincu și este un afacerist în vârstă de 28 de ani. Băiatul mai este cunoscut și ca „Prințișorul din Dobroești”. Provine dintr-o familie înstărită și respectată și formează cu cuplu cu Theodora de câțiva ani buni.

„Are peste 1,85m, așa cum îmi place mie. Am o familie, sunt foarte fericit. E adevărat că în octombrie o să facem nunta. În București o facem. Mai multe nu vreau să spun, că nu vor ei și vreau să le fac pe plac. Eu i-am zis: tată, faci ce vrei, nu mă mai interesează ce faci. Cât ai stat la mine în casă ai fost cu mine, ai făcut ce ai vrut. Dar am încredere că va face numai bine”
Gigi Becali

Ți-a plăcut articolul? Dă un LIKE și SHARE prietenilor tăi
Loading...
Loading...