Un asistent medical a adoptat un baietel bolnav, abandonat de parinti. I-a promis: „Daca deschizi ochii, te iau acasa!”

Un asistent a adoptat un baietel bolnav: „Daca deschizi ochii, te iau acasa!”. Matías Devincenzi din San Miguel,

Argentina, l-a intalnit pentru prima data pe Santino in martie 2017 cand lucra ca asistent medical la spitalul Eva Peron.

Micutul a venit pe lume cu malformatii la maini si la picioare, deficienta respiratorie si probleme la creier. Familia baietelului nu l-a vrut si l-a abandonat in spital in februarie 2017.

„La jumatatea lunii martie a facut o infectie si a ajuns la terapie intensiva. Nu eram pe sectie atunci pentru ca imi luasem niste zile libere”, a declarat Matias potrivit parent24.com.

Cand asistentul s-a intors la serviciu, micutul Santino se afla tot acolo. Impresionat de cazul copilasului, Matias i-a promis ca daca va deschide ochii il va lua acasa

„Daca deschizi ochii, te iau acasa!”

„I-am promis ca daca va deschide ochii il voi lua cu mine, acasa. A deschis ochii imediat si atunci am simtit o legatura foarte puternica. Am simtit ca este copilul meu si am demarat procesul de adoptie. Am fost separati 2 luni inainte sa obtin custodia legal, pe 6 noiembrie 2017”

Matias l-a adoptat pe Santi chiar de ziua lui si a declarat ca a fost „cel mai frumos cadou” pe care l-a primit vreodata.

„L-am adoptat pe Santi cand aveam 29 de ani. Eram singur si nu ma gandisem vreodata inainte sa devin tata. Acum Santi se simte foarte bine. Cand l-am luat avea 7 luni, insa dezvoltarea sa era intarziata din cauza problemelor de sanatate.

In noiembrie 2018 i-a fost scos un rinichi si a suferit o operatie de corectie la maini. Acum e un baietel normal. Pe 20 februarie am sarbatorit cea de-a doua aniversare. Rade, se joaca, povesteste cu bunicii si cu oricine,” a adaugat Matias.

Tatal lui Santi si-a impartasit povestea in speranta ca ii va inspira si pe altii sa opteze pentru adoptie.

„Vreau sa oamenii sa fie constienti ca sunt foarte multi copilasi abandonati si ca nimic nu se compara cu dragostea pe care o oferi si o primesti de la un copil.”

Loading...