Un medic din Sibiu a cumpărat instrumente cu banii proprii. Doctorul a rezolvat peste 2.500 de cazuri

Un medic neurochirurg bun este foarte greu de găsit în România. Pacienții care au ajuns la doctorul Claudiu Matei din Sibiu au avut parte nu numai de priceperea și calitățile medicului, dar și de bunătatea acestuia.

Un doctor din Sibiu și colegii său au cumpărat instrumente din banii proprii

Claudiu Matei este un medic neurochirurg care s-a perfecționat la clinici de top din Franța, Germania și Spania. În perioada în care a lucrat peste hotare medicul a înțeles că echipa cu care lucrează este foarte importantă și acest lucru a vrut să-l implementeze și în țară. După întoarcerea ”acasă” a lucrat 3 ani într-un spital de stat, iar acum lucrează într-o clinică privată din Sibiu.

Doctorul din Sibiu are toate calitățile unui nerurochirurg de nota 10 și acest lucru se poate observa în sutele de cazuri pe care le-a rezolvat de-a lungul timpului. În plus, medicul Claudiu Matei este foarte legat sufletește de toate cazurile în care a fost implicat. Medicul împreună cu colegii săi au cumpărat instrumente pe banii proprii pentru a putea opera ca la carte.

„Îmi aduc aminte că în perioada respectivă am cumpărat împreună cu colegii de acolo instrumente pe banii noştri, încercam să facem performanță totuşi cu puţinul pe care îl aveam”, a spus Claudiu Matei

Claudiu Matei are o relație strânsă cu pacienții săi, în special cu un băiețel pe nume Mădălin

Un băiețel de 6 ani și jumătate, pe nume Mădălin, i-a rămas în suflet medicului și băiețelul îl vede ca pe un tată. Copilul s-a născut cu hidrocefalie, o complicație craniană și a fost operat pentru prima dată când avea numai 4 luni, iar apoi încă o dată la 6 luniBăiețelul  este crescut de bunică după ce mama sa a murit în urmă cu 3 ani, iar tatăl nu este aproape. Mădălin îl vede pe medicul din Sibiu ca pe un părinte și îl sună ori de câte ori simte nevoia.

„E ca al doilea tată pentru Mădălin, că i a dat viaţa de 2 ori. De multe ori îmi spune să-l sun. Şi eu îi mai spun: Mădălin, mi-e ruşine să-l deranjăm pe domnul doctor iar el zice: Da de ce? El vorbeşte cu mine, mă ia în braţe, face poze, tata Matei. Că aşa îi zice, nu o să am cuvinte să-i mulțumesc”a declarat bunica lui Mădălin.

Medicul din Sibiu vrea să opereze gratuit copiii aflați în suferință

Doctorul neurochirurg este tatăl a doi copii: un băiat și o fată și înțelege perfect cum se simte un părinte atunci când își vede copilul bolnav și neajutorat. Claudiu Matei și-a propus să se implice într-un proiect prin care copiii bolnavi din România vor fi operați gratuit.

„Am încercat şi încerc şi îi sfătuiesc şi pe cei tineri, fiecare să-şi facă treaba la nivelul lui, poate că de la noi pleacă schimbarea. Încercând fiecare să ne facem treabă cât mai bine la locul nostru, cu siguranţă lucrurile se vor îmbunătăţi”, a adăugat medicul.

Când este liber, îi place să stea cu copiii. Pe băieţelul lui îl învaţa să pescuiască şi să aibă răbdare cu oamenii din jur ca să poată schimba mai târziu lumea.

Ramona Dârloșan, pacientă: „Venisem speriată, dar în momentul în care am intrat în cabinet şi zâmbatul domnului doctor şi blândeţea şi vorba caldă, explicaţiile pe care mi le-a dat, pe înţelesul meu, m-au făcut să mă liniștesc.″

Ovidiu Helciu, fost paicent: „Capacitatea lui extraorinara este de a fi om alături de oameni, asta e o caracteristică specială. În primul rând, relaţia cu domnul doctor, prin experienţa negativă avută, eu am câştigat un prieten.”

În 6 ani, de când lucrează într-o clinică privată din Sibiu, unde ajung pacienţi din toată ţara, doctorul Matei şi echipa lui au rezolvat peste 2500 de cazuri.

Iulia Dancu, medic specialist AŢI: „Entuziasm, mult entuziasm, haideţi oameni buni să facem, avem un caz, cum procedăm, discutăm înainte, discutăm după, ce opţiuni avem, ce putem să facem, tot timpul ne trimite articole, hai să facem, lucruri să fie în siguranţă pentru pacienţi şi să facem cât mai multă performanța.″

Iar acest lucru se vede cel mai bine în sala de operaţie.

Sofia Ioana Nistor, medic specialist neurochirurg: „După ce lucrezi o vreme cu o anumită persoană, ajungi cumva să ghiceşti gesturile şi lucrurile merg de la sine, nu mai trebuie să-ţi spună celălalt ce să faci ca să-l ajuţi, ci deduci lucrul ăsta reciproc.″

Loading...