ULTIMA ORĂ: Papa Francisc, bolnav după ce a atins un grup de credincioși

Papa Francisc nu va merge joi la bazilica Sfântul Ioan din Lateran, din Roma, pentru a oficia liturghia penitenței alături de responsabilii religioși din capitală, din cauza “unei indispoziții ușoare”, au informat surse de la Vatican citate de EFE.

Totuși, Papa a menținut audiența cu membrii Mișcării Catolice Mondiale pentru Mediu (GCCM) și alte reuniuni private.

Potrivit Agerpres, Papa a participat la Audiența Generală de miercuri fiind puțin răcit, iar după amiază a oficiat liturghia prilejuită de Miercurea Cenușii, care marchează începutul Postului Sfintelor Paști la catolici.

Suveranul Pontif a participat apoi la tradiționala procesiune de la bazilica Santa Sabina de pe Dealul Aventinei din Roma.

Însă joi, Îapa a decis să rămână la reședința sa din San Marta la Vatican și să se odihnească.

Daily Mail scrie că această răceală vine la o zi după ce Papa a sărutat creștetele credincioșilor din Piața Sf. Petru din Roma și a atins fețele unora dintre aceștia, spunându-le că este solidar cu cei care suferă de coronavirus.

Conform sursei citate, la Roma s-au înregistrat 3 cazuri de coronavirus, însă toți pacienții s-au vindecat, precizează stirileprotv.ro.

ULTIMA ORĂ: Trei noi țări europene au anunțat primele cazuri de coronavirus

Danemarca, Norvegia și Estonia au anunțat joi primele cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Danemarca a anunțat un prim caz de contaminare cu noul coronavirus la un bărbat care s-a întors din nordul Italiei și care se afla într-o stare relativ bună, potrivit Agerpres.

De asemenea, Estonia a confirmat primul caz de contaminare cu coronavirus la un barbat care s-a intors din Iran au relatat joi agentiile de presa ruse TASS si Interfax, citand autoritati estoniene din domeniul sanitar.

In Norvegia, primul caz de imbolnavire cu coronavirus a fost confirmat la o persoana asimptomatica venita dintr-o zona din China in care s-au inregistrat cazuri de imbolnavire.

Autoritatile italiene au anuntat joi ca numarul deceselor provocate de Covid-19 a ajuns la 14, iar cel al persoanelor infectate este de 530.

Joi, in Italia au fost inregistrate doua noi decese.

Intr-un comunicat transmis de agentia de Protectie Civila se arata ca numarul cazurilor confirmate si active a crescut de la 420 la 530, mentioneaza stirileprotv.ro..

Cei mai multi se afla in regiunea Lombardia, 305.

15 cazuri de coronavirus în Spania

Tot joi, Spania a anuntat ca au fost confirmate 15 cazuri de imbolnavire. Din total, 11 au calatorit recent in Italia. Unul dintre pacienti se afla in stare grava. Este vorba despre un barbat internat in Madrid.

Până pe 27 februarie, au fost înregistrate peste 82.000 de cazuri de infectare în lume.

Loading...