Și-au pierdut singurul copil la Colectiv, iar la 52 de ani a ramas insarcinata! Cum arata fetița soților Buca

36.840

Și-au pierdut singurul copil la Colectiv, iar la 52 de ani a rămas însărcinată! Cum arată fetița soților Buca.

În seara de 30 octombrie 2015, o familie şi-a pierdut unicul copil, pe Andrei. Tânărul de 29 de ani a rămas fără aer în containerul plin de fum. Chinuiţi de durere, cei doi părinţi nici nu mai credeau că pot avea un alt copil.

Atunci l-au pierdut pe Andrei, singurul lor copil, în incendiul care a avut loc în clubul Colectiv.

Însă, s-a întâmplat un miracol. Au găsit speranţa în credinţă şi, chiar dacă femeia avea 52 de ani, iar medicii nu îi dădeau nicio şansă să mai aibă un copil, s-a înfăptuit minunea.

La 52 şi, respectiv, 56 de ani, Marcela şi Dorin Bucă au fost îngenuncheați de durere, dar au decis să nu cadă pradă disperării și să o ia de la capăt.

Așa că, cei doi soți au încercat să devină din nou părinți. Ca printr-o minune, Marcela Bucă a rămas însărcinată.

În 2017, a venit pe lume Andreea Gabriela. Micuța a fost botezată la începutul lunii iulie, iar nașul de botez a fost cel mai bun prieten al lui Andrei.

După şase luni, Dorin Bucă a avut senzaţia că ceva se schimbă. Atunci, pentru prima dată, a luat în calcul probabilitatea ca soţia lui să fie însărcinată. În caz contrar, se aştepta ca sfârşitul să fie aproape.

“Eu nu cred că eu, după acel accident, am mai fost eu! Cred că vreo 6 luni de zile n-am ştiut ce se întâmplă cu mine şi am trăit într-o ceaţă.

Când mi-am revenit cât de cât, mi-am dat seama că ori mai avem un copil, ori încetăm să mai existăm”, a mărturisit Dorin Bucă la Antena3, la 4 ani de la tragedie.

Marcela Bucă, în vârstă de 52 de ani, rămăsese, într-adevăr, însărcinată. Cei doi soţi au trimis analizele în China pentru a se asigura că bebeluşul din pântece se dezvoltă normal şi, de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril au primit vestea mult aşteptată. Au aflat că vor avea o fetiţă şi că sarcina decurge normal.

“Pentru mine Andrei este undeva plecat. Eu cred că el trăieşte undeva şi eu sper să mă întâlnesc cu el peste zeci de ani, după ce cresc fetiţa. Pentru că am o obligaţie faţă de ea. După acea haină neagră pe care am îmbrăcat-o la moartea lui Andrei, Dumnezeu ne-a dat o altă haină albă.

Pe aceea am îmbrăcat-o pe haina neagră. După ce am aflat că a rămas însărcinată, am trimis analizele în China ca să ne dăm seama dacă va fi sănătos, normal…

Atunci, de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril am primit răspuns că totul este în regulă şi că este fetiţă! În momentele astea, rămâi mut”, a mai spus Dorin, tatăl Andreei şi care, de asemenea, va rămâne întotdeauna şi tatăl lui Andrei.

”După pierderea lui Andrei, m-a mângâiat venirea fetiței. Nici nu știu să vă explic cât de fericit sunt. Golul a fost atât de mare, încât am căutat cu disperare să-l umplem.

Si era singurul lucru care putea să umple o parte din acel gol, nu se va umple niciodată golul lăsat de Andrei, dar o parte din el se va umple cu Andreea și cu bucuria pe care ne-o oferă ea.

Fetiţa s-a născut la aceeaşi oră, în aceeaşi zi

Pe 30 martie, la ora 22:30, pe lume a venit Andreea Gabriela. Părinţii au ales ca micuţa să-i poarte numele fratelui său. De asemenea, pentru că au primit vestea de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, au botezat-o şi Gabriela. Coincidenţă? Dorin şi Marcela Bucă sunt siguri că nu!

Andrei Bucă a murit pe 30 octombrie, la Colectiv, la ora 22:30. Sora lui a venit pe lume doi ani mai târziu, pe 30 martie 2017, la ora 22:30.

“Fetiţa s-a născut în aceeaşi zi, pe 30 şi la aceeaşi oră când a plecat Andrei. Pe 30 a fost accidentul de la Colectiv, fetiţa s-a născut pe 30 martie, la aceeaşi oră: 22:30”, a spus Dorin Bucă.

Nu am mai crezut în versul «Fericiți cei ce plâng, că aceia se vor mângâia». Și uite că mi-a venit fetița și am început să cred din nou.

A fost ca o lecție pe care am primit-o. Nu mi s-a părut corect, nu pentru că am făcut eu în viață ceva mai mult decât altcineva, ci pur și cimplu, copiii ăia au fost nevinovați. eu am înțeles că nu a fost chiar o mână curată acolo.

“Seamănă ca două picături! Acelaşi păr, acelaşi mers, aceeaşi ochi, aceeaşi viteză în mişcare, poate chiar puţin peste Andrei. Este foarte isteaţă, face puzzle cu două mâini deodată, e un vis de copil (…) Deja se uită la tablourile lui Andrei, spune *Andei, Dei…*. Se joacă pe lângă ele…

Dacă vede că eu mă duc la tablou şi îi pup mâna, vrea şi ea. O să fie o legătură peste ani cu totul excepţională. Dar va fi greu să-i povestim. Va trebui să afle de la noi întâi”, a mai spus tatăl Andreei şi al lui Andrei Bucă.

Andrei a înțeles întotdeauna cât de frumoasă este viața și că trebuie să te bați întotdeauna pentru ea. Cred că și asta ne-a făcut pe mine și pe soție să ne mai dorim un copil.

În egoismul nostru, ne-am mai dorit un Andrei. Când o iau pe Andreea în brațe, trăiesc momente excepțional de frumoase”, a mărturisit Dorin Bucă.

Cei doi soţi din Brăila ştiu că Andreea a fost un dar, o minune de la Dumnezeu. Dorin Bucă mulţumeşte ori de câte ori cântă la strană pentru că i-a dat puterea, prin intermediul micuţei, să-şi continue viaţa.

“Eu cânt la strană şi sunt anumite cântece în care spunem *Îţi mulţumim, Doamne*. Am cântat de sute de ori aceste cuvinte parcă un pic mecanic. E rutina slujbei… Când ne-a adus-o Dumnezeu în casă, a fost primul *Îţi mulţumesc, Doamne* care a ajuns până sus!”, a continuat acesta.

Marcela și Dorin Bucă păstrează vie amintirea fiului lor.

Părinții tânărului nu s-au atins de lucrurile fiului lor, așteptând parcă să se întoarcă acasă.

Singura lor alinare este micuța Andreea Gabriela, care le-a adus din nou zâmbetul pe buze și credința în suflet după pierderea suferită.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!