Klaus Iohannis, PRIMA DECLARATIE după rezultatele surprinzătoare la Alegerile Prezidentiale

Președintele Klaus Iohannis, care a ieși pe primul loc în primul tur al alegerilor prezidențiale, face primele declarații de presă după anunțarea rezultatelor exit poll:

Klaus Iohannis, mesaj ferm după rezultatele parțiale!

Am crezut in români și în implicarea lor. Participarea lor e o mare bucurie pentru democratia din România. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care mi-au acordat increderea lor. În primul rând liberalilor, dar si tututor votanților de dreapta, adică celor care nu cred într-un partid anume, dar își doresc ce ne dorim și noi, o Românie normală.

Lupta noastră comună nu ține de o etichetă de partid, este pentru îndepărtarea totală a PSD-ului de la putere, pentru că PSD să nu mai țină România captivă și prizonieră în trecut.

Am făcut un pas mare în această direcție. Nu este pasul deciziv, mai este de lucru. Acești ani au fost ani de luptă, ani de rezistență și am ținut piept împreună asalturilor deosebit de agresive ale PSD-ului. Dacă nu ne-am fi opus, PSD reușea să destructurze tot ce a construit România în acești ani. România se întorcea în anii 90, poate nici n-am mai fi avut alegeri, fiindcă asta vrea PSD-ul dacă nu este oprit, și noi i-am oprit.

„Războiul cu PSD nu s-a încheiat, mai avem o luptă”

La europarlamentare a început și la referendum. Atunci românii au arătat că nu mai doresc PSD, doresc calea europeană și o lume dreaptă.

O apreciere deosebită pentru munca depusă de noul guvern liberal. Pentru turul 2 le spun celor care au fost în stradă ca să apere statul de drept. Le spun veniți la vot pentru ca lupta să nu fi fost în zadar.

Celor care își doresc spitale, străzi, autorstrăzi, le spun veniți la vot ca să înlăturați PSD definitiv de la putere și să facem împreună toate aceste lucruri. Celor care nu mai doresc să le plece copiii și nepoții dințară, le spun, veniți la vot”, a transmis Klaus Iohannis

Loading...