Revoltător! O fetiţă de patru ani dată afară de la serbare pentru că părinţii nu au putut să-i cumpere costum popular

O fetiţă de patru ani nu a fost primită la serbarea organizată la grădiniţă din cauză că părinţii nu şi-au putut permite să cumpere costum popular.

Micuţa îşi dorea să participe la serbarea de la grădiniţă organizată cu ocazia Centenarului Marii Unirii.

Educatoarele, însă, nu au vrut să o primească pe motiv că nu purta costum popular, aşa cum le ceruseră tuturor copiilor.

Părinţii ei nu şi-au permis să cumpere costumaţia, însă nu s-au gândit nicio clipă că fiica lor nu va fi primită la grădiniţă din cauza asta.

Educatoarele de la grădiniţa au organizat, împreună cu cei mici, o serbare pentru cinstirea Marii Uniri, iar una dintre fetiţe, în vârstă de patru ani, nu a fost primită de educatoare la serbare pentru că nu avea costum popular.

„Doamna educatoare nu mi-a chemat şi mie fetiţa la serbare, din ce cauză? Nu pot să-mi dau seama. Aproape toţi copiii au fost, în afară de fetiţa mea. Ce, ea are vreun defect? Îmi permiteam şi eu să-i cumpăr o ie.

A plâns că nu i-a dat şi ei o poezie. Îi spusese bunicii să o înveţe o poezie dar uite că nu a lăsat-o. Îmi doream ca părinte să o văd cum cântă la serbare, dar asta e”, a spus tatăl fetiţei.

Părinţii fetiţei au făcut plângere la Inspectoratul Şcolar şi a fost declanşată o anchetă pentru a stabili în ce împrejurări ar fi fost refuzată fetiţa de la serbare.

În acelaşi timp, educatoarea acuzată spune că evenimentele s-au petrecut într-un alt mod decât cel pe care îl expun parintii fetitei:

”Nu a fost vorba despre o serbare ci o activitate a cercului pedagogic, o activitate metodică cu doamnele din această zonă. A fost format un grup mic de copii, ca să prezinte un scurt program de primire

. Repet, nu a fost serbare, nu le-au fost date poezii copiilor să înveţe, ci doar trei versuri ale cântecului care s-a repetat”, a spus educatoarea.

 

 

Loading...