Se dau Tichete de masă pentru PENSIONARI. Ce trebuie să faci ca să intri în posesia lor! Guvernul a decis ce se întâmplă cu pensiile și salariile, chiar de anul viitor

8

Pensionarii beneficiază anual de tichete de masă și de călătorii compensate cu trenul. Vezi mai jos care sunt condițiile de acordare.

Loading...

Pensionarii au dreptul legal la 6 călătorii compensate cu trenul, anual, dar mulți dintre aceștia nu le folosesc, scrie dcbusiness.ro.

Din acest motiv, legiuitorul are în vedere acordarea unei facilități pentru acei pensionari care nu folosesc aceste tichete de călătorie și propun valorificarea acestora într-un alt mod.

Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă“, se spune în expunerea de motive a inițiativei legislative.

De acestea (tichetele de masă) vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflați în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, precum și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii“, mai notează inițiatorii.

Așadar, modificarea legislativă propusă spune că în cazul în care in cazul biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă.

Guvernul a decis ce se întâmpla cu pensiile și salariile, chiar de anul viitor

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a declarat sâmbătă că guvernul nu plănuiește salarii și pensii nici anul acesta, dar nici în 2020.

El a precizat însă că vor fi mai multe disponibilizări în ceea ce privește aparatul bugetar. Este vorba despre „neprofesioniști și leneși”, după cum a explicat chiar ministrul liberal.

Florin Cîțu a explicat că nu vor avea loc tăieri salariale

Florin Cîțu a promis că nu se vor tăia salarii nici anul acesta, nici în anul viitor: „Nu se vor tăia salariile şi nici pensiile. Aici mi se pare foarte ciudat că, în explicarea bugetară, au fost incluşi bani pentru salarii care nu au fost date vreo doi trei ani de zile, în învăţământ şi sănătate.

Această guvernare, din momentul în care a venit, a făcut nişte reparaţii. Dacă am fi vrut să tăiem pensiile sau salariile am fi făcut-o deja. Nu se va întâmpla asta în viitor, în 2020”

Mai mult, Cîțu a susținut că legislația în vigoare va fi respectată și anul viitor: „Niciunul dintre colegii mei, premierul, miniştrii sau preşedintele Iohannis nu au spus că se vor tăia salariile sau pensiile.

Din contră, au spus că pentru anul viitor, legea bugetului de stat va fi construită pe legislaţia în vigoare”, a spus ministrul de finanțe, la Antena 3.

Citește ultimele articole în timp real direct pe dispozitivul tău. Abonează-te acum!

Loading...