Cum se simt bărbații aflați în relații cu femei care câștigă mai mult decât ei

Numărul femeilor care au salariul mai mare decât soții lor este în creștere. Conform celui mai recent recensământ din SUA, în unul din patru cupluri căsătorite, femeile câștigă mai bine decât partenerii lor.

Un nou studiu realizat de către Universitatea din Bath sugerează că această tendință afectează sănătatea mintală a partenerilor. Oamenii de știință au examinat 6.000 de cupluri heterosexuale pentru a vedea dacă și cum această schimbare afectează sănătatea fizică și psihică, satisfacția vieții și relația dintre parteneri.

Cercetătorii au descoperit că bărbații se simțeau mai anxiosi când erau cei care își întrețineau familia și mai puțin stresați când partenerele lor contribuiau considerabil la veniturile gospodăriei. Dar, pe măsură ce femeile câștigau mai mult de 40% din banii întregii familii, bărbații se simțeau “din ce în ce mai inconfortabil” și stresați.

Deși vremurile se schimbă, mulți bărbați aderă la convingerea înrădăcinată că bărbații trebuie să fie principala sursa de venit pentru familia sa.

“Este foarte neliniștitor pentru unele cupluri, mai ales dacă partenerii au fost crescuți și condiționați să creadă că bărbații ar trebui să câștige cu mult mai mult decât soțiile lor”, crede Farnoosh Torabi.

 Sursa foto: Shutterstock 
Loading...