Ne-a părăsit și profesorul universitar Liviu Teghiu. Dumnezeu să-l odihnească!

Cunoscutul profesor universitar timișorean Liviu Teghiu ne-a părăsit pentru totdeauna, astăzi, la vârsta de 71 de ani, în urma unor probleme cardiace.

Vreme de mai bine de 35 de ani, până în 2009, când s-a pensionat, a fost mentorul a mii de studenți ai Facultății de Litere, din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Profesorul Liviu Teghiu va fi condus pe ultimul drum sâmbătă, la ora 12, la cimitirul de pe strada Stuparilor, din Timișoara, a anunțat familia.

A îndrumat timp de mai bine de 35 de ani, până în 2009, când a ieșit la pensie, destinul a mii de studenți din cadrul Facultății de Litere a Universității de Vest din Timișoara. A făcut parte dintr-o generație remarcabilă de intelectuali bănățeni, care au trasat un profil special de civilizație orașului nostru.

Prof. univ. dr. Liviu Teghiu a fost exigent cu studenții, dar avea mereu un umor rafinat, apreciat de cei care l-au cunoscut. Este autorul unor articole de specialitate și cărți apreciate.

Întrebat de presa centrală dacă a preferat filologii sau jurnaliștii, profesorul Teghiu a răspuns politicos, în stilu-i caracteristic: „Nu e bine să ai simpatii, căci atunci ai și antipatii. Trebuie să mergi la toți cu aceeași plăcere. E ca și când ai avea doi sau trei copii. Îl iubești pe unul mai mult ca pe celălalt?”

A cunoscut dramele deportării în Bărăgan de către comuniști la vârsta copilăriei, alături de familia sa. Fratele mai mare și surorile i-au fost sprijin când mama lui a murit. Acei ani foarte grei din Bărăgan și-au pus amprenta asupra sănătății tuturor, scrie pressaalert.ro

Loading...