Doctorul Gheorghe Mencinicopschi – Adevărul despre Slănina de Porc: “NU Îngraşă”

Acuzată ani la rând că e un adevărat pericol pentru inimă și pentru cei care au probleme cu colesterolul, slănina de porc e pe cale să recâștige inimile românilor, mari amatori de șunculiță, mai ales în perioada de Sărbători și mai ales în zona rurală.

Celebra nutriţionistă Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA DE PORC. Ea scrie pe pagina ei de Facebook că slănina de porc duce mai degrabă spre SOMON şi ULEIUL DE MĂSLINE, atunci când vine vorba despre conţinutul de acizi graşi.

Somonul cu picioare e… porcul de Mangaliţa. Iată o analiză concretă a conţinutului de acizi graşi din slănina acestui animal. Puteţi vedea cu surprindere că procentul de grăsimi mono- şi poli-nesaturate depăşeste cu mult pe cel al grăsimilor saturate. Mai aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă. Şi de sezon:)”, a scris Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.

Conform cercetărilor actuale, slănina de porc prezintă numeroase beneficii pentru organism şi este ideal să fie consumată în cantitati moderate, dar regulate. S-a dovedit că slănina ajută la întărirea sistemului imunitar. Specialiştii în domeniu susţin că datorită acidului arahidonic, aceasta favorizează scăderea colesteroluluişi este esenţială pentru protecţia organismului, scrie sursadesanatate.ro.

Mai mult decât atât, cantităţile mici de grăsime sunt benefice pentru inimă şi pentru cele mai importante vase de sânge.Un consumator de grăsime are un ritm cardiac regulat, un muşchi cardiac mai puternic şi o circulaţie uşoară a sângelui. De asemenea, slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică şi este un bun remediu pentru durerile articulare.

Slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pansamentului gastric, care previne absorbţia rapidă de alcool din stomac.

Pentru a scăpa de durerile de articulaţii, se recomandă frecarea articulaţiilor bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşina de carne, la care se adaugă o lingură de miere de albine.

sursadesanatate.ro

Loading...