Vești triste pentru mii de români! Se dă legea care le diminuează substanțial veniturile, chiar înainte de sărbători. Cine este vizat

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a eloborat un proiect de lege care limiteaza situatiile in care se poate cumula pensia cu salariul in sistemul
bugetar, scrie romaniatv.net, citand surse oficiale.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a confirmat ca lucreaza la un astfel de proiect de lege.

„Da, se lucreaza la un proiect de lege, in cadrul echipei mele, la Ministerul Muncii, am facut o prima lectura a unei variante, urmeaza sa o finalizam, pe masura ce colectam toate informatiile legate de
persoanele carora li s-ar aplica o asemenea prevedere”, a declarat Violeta Alexandru, sambata, la Digi24.

”Proiectul este finalizat si va fi discutat mai intai intre membrii Cabinetului, care vor face observatii, iar apoi va fi luata decizia cu privirea la promovarea acestuia in mod oficial de catre Executiv”, au precizat sursele citate de Profit.

Violeta Alexandru, ministru al Muncii, a scris, duminică seara, pe o retea sociala, că ea are 44 de ani și nu ar fi normal să se audă despre ea că se va pensiona anul viitor, apoi că revine pe un loc pe care ar fi putut candida un tânăr absolvent.

Ministrul Muncii afirmă că peste tot în lume sistemul de pensii este gândit să ajute pe cei care nu mai pot lucra.

Lucrez la un proiect de lege pentru interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul public. Celor vizați, celor apți de muncă, nu le interzice nimeni dreptul la muncă. Li se cere să opteze între salariu la stat și pensie. Sau, după pensionare, dacă sunt apți de muncă, pot completa veniturile în privat.

Oricum, pe legislația actuală (și sunt persoane), cei la limita vârstei de pensionare își pot prelungi puțin activitatea. În toată Europa se simte o tendință de creștere a vârstei de pensionare, atunci când oamenii doresc și pot să mai rămână în activitate. Respectul meu sincer pentru toți cei care vor să muncească.

Propunerea va ține cont de situația celor cu pensii mici, chiar sub salariul minim brut. Problema trebuie pusă în mod transparent și corect. Să nu sufere cei cu venituri mici”, mai spune ministrul.

Violeta Alexandru dă asigurări că o asemenea măsură va respecta deciziile Curții Constituționale care a cerut să nu se afecteze drepturi.

În Ministerul de Interne, de exemplu, sunt întâlnite frecvent cazuri de angajați care s-au pensionat la 40-50 de ani, iar apoi s-au reangajat în structurile ministerului, încasând aâat pensie, cât și salariu.

Loading...