Bonuri de masă pentru 4,5 milioane de pensionari.

Pensionarii ar putea primi bonuri de masă. Potrivit unui proiect aflat în dezbatere la Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz, bonurile sunt propuse în schimbul tichetelor de călătorie nefolosite în cursul anului.

Pensionarii care nu folosesc biletele de călătorie cu trenul primite gratuit anual le -ar putea schimba cu tichete de masă. În primăvara acestui an, proiectul bonurilor de masă pentru pensionari a fost respins de către Camera Deputaților. Dacă acest proiect va fi aprobat de această data, peste 4 milioane de români ar putea beneficia de această schimbare.

Peste 4,5 milioane de pensionari ar putea beneficia și de tichete de masă, pe lângă alte facilități ce le sunt acordate în prezent, potrivit unui proiect de act normativ, aflat în dezbatere la Camera Deputaților.

Bonuri de masă pentru pensionari, condiții de primire a tichetelor de masă:

Prima condiție, impusă de acest proiect, este ca pensionarii să renunțe la alte facilități, cum ar fi biletele de tren. Asta ar însemna ca un pensionar care nu folosește bilete de tren să poată primi contravaloarea acestora în bonuri de masă.

În momentul de față valorea unui bon de masă este de 15,09 lei. Valoarea bonurilor pentru pensionari va fi stabilită prin lege, dacă proiectul legislativ va trece de Camera Deputaților, scrie romaniatv.net

„Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, aflăm din inițiativa legii.

În acest moment, în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, se află 4.537.000 de persoane care ar putea primi tichete de masă.

Biletele de valoare acordate de către angajatori salariaților sunt reglementate, de la începutul anului 2019, de un singur act normativ, nu de trei, cum era până la finele anului trecut. Numărul tichetelor ce pot fi acordate salariaților s-a majorat, cu această ocazie, de la patru la cinci, după apariția tichetelor culturale.

Loading...