bs-ll-d" dir="ltr">

Zilele de 27 decembrie și 3 ianuarie ar putea fi libere pentru bugetari

Angajații din sectorul bugetar ar putea fi liberi în zilele de 27 decembrie 2019 și 3 ianuarie 2020, pentru a avea două minivacanțe, iar ulterior ar urma să le recupereze până la finalul lunii ianuarie.

“Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 se stabilesc ca zile libere. Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere, instituţiile publice şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 ianuarie 2020, potrivit planificărilor stabilite”, se arată într-un proiect de Hotărâre citat de News.ro.

Dacă Guvernul va adopta această hotărâre, atunci, bugetarii vor avea o primă minivacanţă începând de miercuri, 25 decembrie până duminică, 29 decembrie și apoi o a doua de pe 1 ianuarie până pe 5 ianuarie.

Hotărârea vine în contextul în care Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a solicitat în scris Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, la care este arondat şi turismul, să propună în Guvern acordarea celor două zile libere.

Reprezentanţii FPTR spun că zeci de mii de români şi-au rezervat vacanţe care includ şi aceste zile, însă neştiind încă dacă vor fi libere, nu şi-au plătit sejururile.

Loading...