Tort cu ness și cremă ,,Tip Diplomat”

Tort cu ness și cremă ,,Tip Diplomat”. Acest tort poate fi preparat de orice persoană fără experiență în patiserie.

În mod tradițional, torturile sunt rotunde, dar există și torturi din prăjituri coapte în forme dreptunghiulare, mai ales cele din producția industrială. Indiferent de forma aleasă, tortul cu ness și cremă ,,Tip Diplomat” va fi un preparat perfect pentru musafirii invitați la petrecerea dintre ani. Acest tort poate fi ornat cu cacao, ness sau bomboane de ciocolată.

Ingrediente necesare pentru cel mai gustos tort cu nes și cremă tip diplomat:

Ingrediente blat:

  • 6 ouă,
  • 200 g zahăr
  • 100 g ciocolată rasă
  • 100 g unt
  • 150 g miez de nucă
  • 100 g făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 lingură cu vârf de cafea solubilă (ness)
  • vanilie

Cremă tort:

  • 500 g brânză de vaci proaspătă
  • 400 g smântână grasă
  • 1 plic zahăr vanliat
  • 2 plicuri gelatină alimentară
  • 150 g zahăr

 Sirop:

  • 150 ml apă
  • 150 g zahar
  • esență rom

Pentru ornare:

  • trufe de ciocolată
  • cacaoa

Mod de preparare:

Pentru blat se bat albușurile cu un praf de sare și apoi cu zahărul, până se obține o bezea. Separat se freacă gălbenușurile cu ciocolata rasă și untul tăiat cubulețe mici, cu esența și cafeaua solubilă, se adaugă și miezul de nucă prăjit și mărunțit, se amestecă până la omogenizare. Se încorporează în bezea crema obținuță mai sus apoi încorporăm și făina cernută și amestecată cu praful de copt. Se unge o formă de tort, cu diametrul de 26 cm, cu margine detașabilă, se tapează cu hârtie de copt, se toarnă aluatul și se dă la copt, cca. 30 de minute, la foc potrivit, până se rumenește frumos. Blatul se lasă la răcit, apoi se taie pe orizontală, în 2 discuri egale.

Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul în câteva clocote, apoi se adaugă esența, se oprește focul și se lasă să se răcească.

Se mixează smântâna cu brânzica și zahărul, cu zahărul vanilat, apoi se încorporează gelatina hidratată în 100 ml apă rece și topită la bain marin, fără a se fierbe, și turnată în fir subțire în crema de brânzică. Se amestecă bine.

În forma în care am copt blatul de tort, așezăm primul disc însiropat cu sirop rece, apoi turnăm jumătate din crema de brânză, se montează și celălalt blat și el însiropat și se toarnă restul de cremă de brânză. Se nivelează ușor, se decorează cu trufe de ciocolată, apoi se lasă cel puțin 2 ore la rece, de preferat de seara până a 2 a zi, apoi se poate felia, după ce deasupra am cernut niște pudră de cacaoa.

Poftă bună!

Loading...