E OFICIAL! ALOCAȚIILE pentru copii se MAJOREAZĂ! Klaus Iohannis a promulgat legea

Începând cu 1 ianuarie 2020, cresc alocațiile pentru toți copiii români. Astfel, banii primiți de la stat vor crește anual pentru a acoperi inflația și pentru a încerca să le asigure copiilor o alocație din ce în ce mai decentă, potrivit Adevărul.

Cuantumul alocatiei de stat pentru copii se majoreaza cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, incepand cu data de 1 ianuarie 2020, potrivit unei masuri publicata in Monitorul Oficial.

In 2019, alocatia pentru copii a fost de 300 lei pentru copiii cu varsta de pana la doi ani sau de pana la trei ani, in cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre doi ani si 18 ani, precum si tinerilor care au implinit varsta de 18 ani, care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestora; 300 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre trei ani si 18 ani, in cazul copilului cu handicap.

Pe langa aceasta prevedere care a fost publicata in Monitorul Oficial, mai exista o propunere care vizeaza dublarea alocatiilor pentru copii, respectiv 600 lei pentru copiii cu varsta de pana la doi ani (trei ani pentru copiii cu handicap), 300 lei pentru copiii cu varsta intre doi si 18 ani si 600 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre trei ani si 18 ani, in cazul copilului cu handicap.

Alocațiile cresc de la 1 ianuarie 2020

Potrivit proiectului legislativ, se prevede că alocația pentru copii este stabilită în raport cu indicatorul social de referință (ISR). În 2018, rata medie a inflației a fost de 4,6%, iar BNR estimează că rata de final de an 2019 va fi de 4,2%.

Astfel, cuantumul alocației se stabilește în raport cu ISR, după cum urmează:

a) 0,6 ISR pentru copiii cu vârstă de până la 2 ani (sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap);

b) 0,3 ISR pentru copiii cu vârstă cuprinsd între 2 şi 18 ani, precum şi pentru ţinerii prevăzuţi la art. 1 alin (3).\

„Țara noastră se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte sumele cheltuielilor pentru alocafiile destinate copiilor”, este scris în motivația inițiativei.

Începând cu 1 ianuarie 2020, cresc alocațiile pentru toți copiii români. Astfel, banii primiți de la stat vor crește anual pentru a acoperi inflația și pentru a încerca să le asigure copiilor o alocație din ce în ce mai decentă.

„Am reusit! Inca o victorie pentru copiii Romaniei! Alocatiile copiilor vor creste anual din ianuarie 2020”, a scris Robert Sighiartau pe contul sau de Facebook

Alocatiile copiilor au fost majorate ultima data in martie 2019

„Parlamentul Romaniei a votat in unanimitate propunerea mea legislativa de indexare a alocatiilor de stat pentru copii cu rata inflatiei. Din 2020, anual, alocatiile vor creste pentru a acoperi inflatia si pentru a le asigura copiilor o alocatie cat mai decenta.

Ma bucur ca am reusit sa duc pana la capat cele doua proiecte. A fost greu, dar s-a terminat cu bine. Multumesc tuturor parintilor si copiilor pentru sustinere!”, a completat Robert Sighiartau.

Loading...