Mihai Neşu, mărturisiri emoţionante, la 9 ani de la tragicul accident: „Mă ajută Dumnezeu, nici nu simt că sunt paralizat!”

„Rolul omului pe Pământ este să facă bine’, le-a spus Mihai Neșu lui Buzdu și Morar, în cadrul vizitei pe care le-a făcut-o în casa de sticlă amplasată în Orașul Faptelor Bune, montată anul acesta în Oradea.

La aproape 9 ani de la accidentul care l-a trimis în scaun cu rotile, Mihăiţă Neşu este mai optimist decât oricând şi este pus pe fapte mari: a deschis o fundație la Oradea prin care ajută copiii cu dizabilități. Fostul fotbalist de la FCSB și FC Utrecht va construi cel mai mare complex pentru recuperare din România, „Sfântul Nectarie’.

„Prin accidentul suferit mi-am dat seama că viața mea nu era cea mai potrivită. Am început să mă studiez mai mult pe mine si să-mi dau seama unde trebuie să încep să mă antrenez și să fac mai mult bine. Rolul omului pe pământ este să facă bine.

Au fost clipe teribile. De fapt nu durerea fizică este cea mai mare, ci durerea din suflet. Dacă nu o tratezi, este foarte greu să te vindeci. Sufletul nu poate fi vindecat decât de Dumnezeu, este singurul deținător al rețetei exacte de vindecare a sufletului. Nu pot să zic că am învățat lucrul acesta.

Pierzându-mi sănătatea fizică aproape complet, mi-a mai rămas sufletul, este singurul de care trebuie să mă îngrijesc. Și așa cum am spus mai devreme, am constat că nu toate lucrurile erau în regulă și am fugit la mai mulți preoți, m-am spovedit, m-am împărtășit.

Datorită rugăciunilor lor s-au schimbat foarte multe lucruri în viața mea, dar sunt, încă, în perioada de antrenament spiritual în care continui să mă antrenez să imbunătățesc starea sufletească. Sper eu să fie din ce în mai bine, cu timpul”, a declarat Mihai Neșu.

„Trăiesc cel mai bun moment al vieții mele, mă ajută Dumnezeu, nici nu simt că sunt paralizat!’

Un contact fizic banal. Un duel la minge între Mihai Neşu şi Alje Schut a schimbat pentru totdeauna viaţa fundaşului stânga român.

În urma acelui antrenament de pe 10 mai 2011, la 28 de ani, s-a ales cu o vertebră cervicală ruptă şi o viaţă petrecută în căruciorul cu rotile. Multe ore de chin fizic, multe zile de chin psihic, iar viaţa i-a mai aplicat câteva lovituri de pumnal. Părinţii i-au decedat, soţia, Maria, l-a părăsit.

Mihai nu s-a lăsat intimidat de chinurile vieţii şi a găsit sprijin în credinţă. Mihai Neşu a mărturisit că nu l-a urât niciodată pe sportivul care l-a accidentat şi nu poartă ranchiună nici fostei soţii.

Este împăcat cu ceea ce i s-a întâmplat şi încearcă pe cât poate să facă Rai din ceea ce are.

„Noi persoanele cu dizabilități avem nevoie să facem terapie constant, pe termen lung. De exemplu, eu fac în fiecare zi, mai puțin duminică. Acesta este motivul pentru care am gândit proiectul Sf. Nectarie, complex de recuperare dedicat copiilor cu dizabilități, deschis la Oradea.

Reușim, aici, să ferim copiilor cu dizabilități acces la tratemente extrem de costisitoare în alte țări. Noi suportăm, cu ajutorul oamenilor care sunt aproape de fundația noastră, 80% din costurile tratamentelor. Important de știut că alegând terapia care trebuie, rezultatele apar.’, a declarat Mihai Neşu la Oraşul Faptelor Bune.

În urma experienţei trăite, Mihai Neșu îi ajută pe copiii cu dizabilități, iar complexul de recuperare dedicat acestor copii este un proiect de suflet al fostului fotbalist.

„Centrul este practic o extindere a ceea ce avem acum. Acum avem o fundație caritabilă dedicată copiilor cu dizabilități. Are doar 250 de mp, este neîncăpătoare, avem listă de așteptare. Avem o terapie foarte căutată de părinții copiilor care este foarte scumpă în străinătate.

La noi este mult mai accesibilă, părinții plătind numai un sfert din preț. Este o terapie atestată în America după foarte multe cercetări. Este folosită de foarte mulți copii cu dizabilități. Am reușit să o aducem și în România.

Trebuie să recunosc că trăiesc cel mai bun moment al vieții mele. Mă ajută Dumnezeu, nici nu simt că sunt paralizat.’, spune fostul fotbalist.

Loading...