Doctorul Cristian Andrei despre boala Cristinei Topescu

Cristina Topescu nu mai este printre noi. Ne-a parasit in decembrie, dar nimeni nu si-a dat seama pana aseara cand o vecina a sunat la 112. Suferise un infarct in somn. Potrivit unor informatii de ultima ora, trupul Cristinei Topescu va fi incinerat, iar urna cu cenusa va ajunge la mama ei.

De trei săptămâni nu mai știa nimeni nimic de Cristina Topescu. Disparuse subit din spatiul public, iar vecinii povestesc ca nu au mai vazut-o iesind din casa. Era mai retrasa, spun apropiatii.

De multe ori avea obiceiul sa-si schimbe planurile in ultima secunda si de multe ori nu raspundea la telefon. Vazand ca a trecut atata vreme cu o tacere de mormant, una dintre vecine – care sustine ca-i era prietena – s-a speriat si a sunat la 112.

Dr. CRISTIAN ANDREI, psiholog:

„Cand ai depresie, nu prea ai chef sa fii ajutat, pentru ca tu nu consideri ca meriti sa fii ajutat si ca are vreun rost sa fii ajutat. Si atunci, izolarea creste iata ca trebuie sa treaca multe saptamani pentru ca oamenii sa observe ca tu lipsesti”

MONICA POP, medic oftalmolog:

“Tot ce s-a intamplat e invaluit in mister. Se mai temea de diabet, dar nu stiu sa fi avut vreo patologie. De altceva nu se pune problema. Daca ar fi avut vreun gand, ducea cateii de acolo, ea nu accepta sa se intample cu ei ceva niciodata. Va spun ca mai avea niste tahicardii, acolo se poate face stop cardiac.”

In plus – jurnalista cazuse in depresie – spun apropiatii – iar legistii confirma faptul ca lua somnifere ca sa poata dormi. Poate si de aceea s-a retras in singuratate – cred specialistii – si nu s-a lasat inconjurata de oameni. Traia numai cu cateii pe care ii adoptase si pe care ii iubea mai presus de propriai viata.

Medicii legisti au identificat medicamentele care au fost gasite in stomacul jurnalistei, in timp ce efectuau autopsia.

In organismul Cristinei Topescu au fost gasite diazepam, medicamnt folosit pentru a trata anxietatea si insomnia si ketonal folosit pentru tratarea bolilor reumatice inflamatorii.

Horia Ivanovici, despre moartea Cristinei Ţopescu

Nu dispariția Cristinei Țopescu m-a răvășit, ci singurătatea ei! Conform anchetei, jurnalista a fost activă ultima oară pe WhatsApp în seara zilei de 28 decembrie, nu se știe încă clar când a decedat, 28, 29, iar trupul i-a fost găsit abia pe 12 ianuarie, anul următor!

Deci timp de două săptămâni, teoretic, nimeni nu a știut că biata fată a murit! Nimeni, dar nici măcar nimeni, nu s-a sinchisit ce mai face Cristina…

Și vorbim de Revelion, cea mai aglomerată perioadă de socializare din an. Telefoane, sms-uri, live-uri pe Skype, Instagram, Whatsapp la greu, știți cum e, la un moment dat iți vine să fugi, să nu te mai găsească nimeni. Aspectul ăsta chiar m-a cutremurat personal…

Cât de singură, de fapt, era acestă femeie, în ciuda faptului că mulți o considerau o adevărată vedetă, în jurul căreia roiau prietenarii și admiratorii. Nu trebuie să fii Sherlock Holmes sau vreun mare psiholog.

Cristina Țopescu n-a avut, în fapt, niciun prieten adevărat! Un prieten care ținea sincer la ea, după o zi, două, zece, mergea într-un suflet să-i bată în ușă. Să bea o cafea, s-o scoată la un film, s-o vadă măcar…. Mai ales că toți apropiații știau că nu e vreo stâncă, ci un suflet mai degrabă în derivă.

Statisticile nu mint: în perioada Sărbătorilor pericolul pentru cei căzuți în depresie este maxim! Iar Cristina Ţopescu era în depresie! Dar, pur şi simplu, nimănui nu i-a păsat!

Am citit că mama ei, Rodica, este stabilită în Germania. Că nu comunicau des, dar „se iubeau nespus”. Sunt convins că mămica regretă amarnic azi că n-a insistat cu telefoanele când a văzut că, probabil suspect, fetița ei nu i-a răspuns la urări nici de Revelion, nici pe 1 sau pe 2…

Că nu i-a dat niciun semn aproape două săptămâni. Că mă gândesc că asta nu e normalitate într-o familie normală! Mai mult, Cristina Țopescu are și doi frați. Cu care se felicita, bănuiesc, în noaptea dintre ani sau măcar de complezență, după. Oamenii ăștia unde au fost, ce făceau? Ce fel de fraţi sunt ăştia?

Când scriu, regretele și mesajele „prietenarilor” curg nestăvilit. Ce fată a fost, ce caracter, cum o mai iubeam noi, cum ne-a trăsnit vestea. Mă abțin cu greu să nu vomit! Atâta ipocrizie aproape că nu mai pot s-o duc… Politicienii nu mai au nici un Dumnezeu, varsă lacrimi cu nesimţire pe la televizor de dragul Cristinei Țopescu.

Loading...