Presedintele Klaus Iohannis, apel la responsabilitate: „Efortul autoritatilor nu va fi suficient fara cooperarea cetatenilor”

Presedintele Klaus Iohannis participa, marti, la o videoconferinta cu sefii de stat sau de guvern din tarile membre ale UE pe tema masurilor privind gestionarea COVID-19, in timpul discutiilor seful statului scriind pe Twitter ca doar prin adoptarea unor masuri comune se va oprit raspandirea bolii.

Declaratiile presedintelui:

Riscul unei pandemii ramane ridicat, iar combaterea coronavirusului necesita un efort coordonat. Europa este in stare de mobilizare. Am vorbit cu liderii statelor UE despre evolutia situatiei. Protejarea cetatenilor europeni este prioritatea zero.

Este necesar sa ne coordonam eforturile. Doar prin luarea unor masuri comune vom reusi sa gestionam eficient aceasta criza. Numai impreuna vom reusi sa prevenim efecte grave asupra economiilor europene.

Am convocat maine o discutie cu premierul si ministrul finantelor.

Nu avem in acest moment raspandire comunitara a virusului. Este esential sa facem tot ce este posibil pentru a preveni un scenariu cu raspandire necontrolata.

Numaul mic de cazuri se datoreaza masurilor preventive si actiunilor autoritatilor.

Toate masurile, oricat de drastice ar parea, sunt luate pentru a preveni un rau mai mare. E nevoie de sacrificii, dar e nevoie sa le facem acum pentru a proteja familiile, parintii si bunicii nostri.

Drepturile si libertatile trebuie respectate, dar nu vom ezita sa implementam toate masurile care se impun. Efortul autoritatilor nu va fi suficient fara cooperarea cetatenilor. Este un test pentru natiunea noastra, sa demonstram ca suntem uniti.

Depinde de fiecare dintre noi sa limitam efectele. Respectati cu strictete masurile luate de Guvern si protejati-va pe dvs si pe apropiatii dvs.

Apel pentru romanii din Italia: sa respecte masurile luate de autoritati.

Mai rau decat virusul ne poate face lipsa de grija fata de ceilalti.

Apel la mass-media: oamenii trebuie sa stie ce au de facut, aici mass-media are un rol important.

Fac un apel ca romanii sa evite deplasarile care nu sunt neaparat necesare.
Paza buna trece primejdia rea. Sunt cuvinte dupa care trebuie sa ne ghidam cu totii.

„Doar prin adoptarea de masuri comune vom reusi sa abordam eficient aceasta criza si sa oprim raspandirea virusului. Protectia tuturor cetatenilor UE este prioritatea noastra”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter, potrivit digi24.ro.

Romania a intrat in Scenariul 2 de evolutie a infectiei cu noul coronavirus,.

Presedintele Klaus Iohannis sustine o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, privind masurile de gestionare a coronavirusului.

Principalele declaratii ale presedintelui Klaus Iohannis:

– Riscul unei pandemii ramane ridicat, iar combaterea coronavirusului necesita un efort coordonat.

– Europa e in stare de mobilizare. Am vorbit cu toti liderii statelor UE despre evolutia situatiei in tarile noastre.

– Am discutat masurile necesare care se impun in situatia actuala. Am cazut de acord ca e cazul sa ne coordonam eforturile, sa luam masuri comune pentru a reusi sa gestionam eficient aceasta criza.

– Numai impreuna vom reusi sa prevenim efecte grave asupra economiilor europene.

Am convocat pentru maine la 11 o discutie cu prim-ministrul.

– Nu avem in acest moment raspandire comunitara a virusului, adica stim care sunt cazurile, unde s-au infectat si monitorizam persoanele cu care au intrat in contact.

– Numarul mic al cazurilor confirmate se datoreaza masurilor preventive si modului eficient in care au actionat autoritatile romane.

– Masurile de acum, chiar daca par dificile, sunt gandite pentru a preintampina un rau mai mare.

– Sanatatea si siguranta cetatenilor romani reprezinta prioritatea zero, restul trece in plan secund.

– Eforturile autoritatilor nu sunt suficiente fara cooperarea romanilor.

– Dragi romani, fac apel la responsabilitatea fiecaruia. Respectati cu strictete masurile luate de Guvern si protejati-va pe dumneavoastra si compatriotii dumneavoastra.

– Apel pentru compatriotii nostri din Italia: Le recomand sa respecte masurile luate de autoritatile italiene. Cu grija si responsabilitate vom depasi aceasta perioada grea.

Loading...