De ce s-a stins Cristina Topescu. Medicii legiști au explicat cauza

Medicii legiști de la Serviciul de Medicina Legala Ilfov au încheiat necropsia inimii vedetei TV. Astfel, fosta prezentatoare avea inima mai grasa decât normal.

De ce s-a stins de fapt, Cristina Topescu!

Conform doctorilor, acest fapt ar fi putut conduce la tulburări cardiace si chiar la producerea unui infarct.

Trebuie specificat ca in timpul disecției inimii Cristinei Topescu, intervenție care a durat peste doua ore, legiștii au studiat organul macroscopic, din punct de vedere anatomic.

In urma examinării s-a ajuns la concluzia ca intre mușchii cordului vedetei de televiziune se instalase un strat de grasime care ar fi putut duce la anumite anomalii din punct de vedere al activității cardiace.

„Credem ca a fost un infarct”

„Necropsia pe cord a evidențiat o inima ceva mai grasa decât este normal sa fie. Grăsimea depusa intre mușchii inimii ar fi putut conduce la tulburări cardiace și chiar la producerea unui infarct miocardic.

Au fost recoltate probe de laborator pentru examenul microscopic, care, speram, sa ne dea mai multe răspunsuri in ceea ce privește cauza morții ei, despre care credem ca a fost un infarct”, au precizat surse medicale.

Un detaliu interesant este acela ca necropsia inimii a fost filmata de polițiști. Astfel, pe toată durata acestei examinări a inimii Cristinei Topescu, în sala de autopsie s-au aflat si polițiști judiciari de la IPJ Ilfov.

Pe pelicula a fost imortalizat, spun surse judiciare, inclusiv momentul in care organul a fost reintrodus în corpul ziaristei.

Abia atunci, trupul neînsuflețit al Cristinei Topescu a fost dat familiei pentru a fi depus la capela Cimitirului Bellu, din Capitala.

Trupul neînsuflețit al jurnalistei a fost depus la capela Cimitirului Bellu, acolo unde oamenii au început deja să îi aducă omagii și să îi aprindă o lumânare.

Rodica Țopescu a ajuns și ea la căpătâiul fiicei sale. Femeia a venit din Oradea aseară, pentru a participa la slujba de comemorare a Cristinei Țopescu.

Îmbrăcată în haine de doliu, cu privirea în gol și vizibil afectată, Rodica Țopescu i-a adus și o coroană fiicei sale, pe care a scris un mesaj sfâșietor: “Iubirea vieții mele, mămica”.

Mama Cristinei Țopescu a fost ajutată de o cunoștință să urce treptele către capelă și, la un moment dat, a rugat să fie lăsată în pace, în timp ce se îndrepta către locul în care a fost depus trupul neînsuflețit al regretatei jurnaliste.

Cristina Țopescu a ales, de-a lungul timpului, să nu dea foarte multe detalii despre viața ei personală, motiv pentru care multe detalii personale nu erau știute decât de oamenii foarte apropiați.

Trupul neînsuflețit va fi incinerat

Ceremonia de incinerare a trupului neînsuflețit al Cristinei Țopescu va avea loc mâine, la ora 13:00, la Crematoriul Vitan-Bârzești. Vor lua parte doar rudele și apropiații.

Recent a apărut o informație potrivit căreia mama jurnalistei n-ar fi de acord cu incinerarea, spunând că nu au auzit-o niciodată pe Cristina Țopescu să își dorească acest lucru.,

Medicul Monica Pop a spus ca știe ce fel de medicamente lua Cristina Topescu și ca nu s-a pus niciodată vorba sa-și pună capăt zilelor.

„NICI VORBA DE SUICID! CATEGORIC! IAR INCINERAREA A FOST DORINȚA EI!

Nu e de judecat pentru asta! Cum fac unii! Nici nu poate fi vorba de sinucidere, e doar o speculație. Știu bine ce lua. Nici vorba de somnifer puternic.

Nici vorba de moarte din asa ceva! 3 pastile! Diferite! Cristina spunea mereu ca vrea sa traiască cit mai mult pentru animalele pe care le iubea atâta.

Se tot întreba ce vor face când ea nu va mai fi, cine le va mai iubi, hrăni si trata! Toti cei apropiati stiu! Cristina nu era religioasa.

Avea credința și speranța ei. A DORIT sa fie incinerata. Normal sa i se respecte dorinta!”, a spus Monica Pop.

Medicii legiști au identificat medicamentele care au fost gasite in stomacul jurnalistei, în timp ce efectuau autopsia.

In organismul Cristinei Topescu au fost găsite diazepam, medicament folosit pentru a trata anxietatea și insomnia si ketonal folosit pentru tratarea bolilor reumatice inflamatorii.

Familia Cristinei Topescu a luat decizia ca trupul neînsuflețit al femeii sa fie incinerat. Medicii legiști au stabilit ca jurnalista s-a stins cel mai probabil înainte de Anul Nou.

Loading...