Veste tristă pentru românii ASIGURAȚI! Concediul medical NU va mai fi plătit de angajator

Anunțul oficial al Casei de Pensii.

Fără adeverințe de vechime la pensionare! Aceasta este noutatea anului 2020. Casa Naţională de Pensii Publice şi Casele teritoriale de pensii s-au conformat astfel ordinului ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

Fără adeverințe de vechime la pensionare!

Aceasta a transmis că toate persoanele aflate în prag de pensionare să nu mai fie nevoite să obţină de la angajatori şi să depună la dosar adeverinţele care le dovedesc vechimea în câmpul muncii.

Vă readucem aminte că ordinul ministrului muncii şi protecţiei sociale 1.783/2019 este un act administrativ intern. Concret, acesta nu are nevoie de publicare în Monitorul Oficial, drept pentru care data intrării în vigoare este cea menţionată în document, respectiv 1 ianuarie 2020.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat simplificarea procedurilor pentru ieșirea la pensie, precizând că a inițiat un ordin în acest sens.

Potrivit ministrului, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) și Casa Națională de Pensii (CNPP) au din 1 ianuarie 2020 acces direct în REVISAL.

Aici există o bază de date cu toți angajații din România, gestionată de Inspecția Muncii.

„Astăzi (12 decembrie 2019 – n.r.) am cerut redactarea și am și semnat un Ordin pentru ca ANOFM, ANPIS, Casa Națională de Pensii să aibă, de la 1 ianuarie 2020, acces direct în REVISAL, baza de date cu toți angajații din România gestionată de Inspecția Muncii.

Nu accept ca o persoană care trebuie să primească, la timp, îndemnizație, pensie, ajutor de șomaj să meargă personal după diferite adeverințe, sau să aștepte ca o instituție să îi comunice alteia diferite informații”, a scris ministrul Muncii pe o rețea de socializare.

„Toate instituțiile din coordonarea Ministerului Muncii vor lua, pe baza unei parole de acces, datele necesare despre situația solicitantului, direct din REVISAL”, arată ministrul citat.

Loading...