ULTIMA ORA: A fost depistat al noualea caz de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat, vineri, că a fost confirmat un nou caz pozitiv în urma testului pentru Coronavirus (COVID-19), la un bărbat de 40 de ani din Hunedoara.

Persoana se afla in izolare la domiciliu din 26 februarie, intrucat a revenit in tara din Italia (Bergamo). In cursul zilei de ieri i-au fost recoltate probe, dupa ce barbatul a manifestat febra.

Barbatul va fi internat la Spitalul de boli infectioase din Timisoara si a fost declansata ancheta epidemiologica pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat in contact.

Cel de-al 8-lea caz de infectare cu coronavirus a fost anuntat tot vineri, in judetul Olt.

Este vorba despre un barbat de 51 de ani care a intrat in contact cu cazul de la Suceava, calatorind cu acelasi autocar care venea din Italia. El va fi internat la Craiova.

Initial, autoritatile anuntasera ca este vorba despre o femeie. Ulterior, a fost transmisa urmatoarea rectificare:

Este vorba de un barbat de 51 ani, din Olt, care a calatorit din Italia in acelasi autocar cu barbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia.

Barbatul nu prezinta simptome specifice, se afla in izolare la domiciliu din 29 februarie a.c. si va fi internat la Spitalul de boli infectioase din Craiova, mentioneaza stirileprotv.ro.

Pana acum, 14 romani au fost infectati cu noul coronavirus: doi in Japonia, pe nava Princess Diamond, trei in Italia, si 9 in tara

Cel anuntat vineri, un tanar de 25 de ani din Gorj, o femeie de 38 de ani, un barbat de 47 si nepotul lui de 16 ani din Timisoara, si un barbat de 71 de ani din Suceava. Cinci dintre cei infectati s-au vindecat deja.

In acest moment, in Romania peste 20 de persoane sunt in carantina si peste 12.000 de persoane sunt monitorizae la domiciliu, precizeaza stirileprotv.ro.

Guvernul Shanghai, China si-a anuntat recomandarea oficiala ca COVID-19 sa fie tratat cu cantitati mari de vitamina C. intravenoasa.

Recomandarile de dozare variaza in functie de severitatea bolii, de la 50 la 200 de miligrame pe kilogram greutate corporala pe zi la cam 200 mg / kg / zi.

Aceste doze sunt de aproximativ 4.000 la 16.000 mg pentru un adult, administrate prin IV. Aceasta metoda specifica de administrare este importanta, spune expertul in terapie intravenoasa, Atsuo Yanagisawa, MD, PhD, deoarece efectul vitaminei C este de cel putin zece ori mai puternic IV decat daca este administrat oral.

Dr. Yanagisawa este presedintele Colegiului japonez de terapie intravenoasa din Tokyo. El spune, „Vitamina C intravenoasa este un antivirus sigur, eficient si cu spectru larg.”

Richard Z. Cheng, medic chinez-american de specialitate, a lucrat indeaproape cu autoritatile medicale si guvernamentale din China, scrie nexusnewsfeed.com

El a contribuit la facilitarea a cel putin trei studii clinice chineze de vitamina IV in curs de desfasurare.

Dr. Cheng se afla in prezent in Shanghai continuandu-si eforturile pentru a incuraja inca mai multe spitale chineze sa puna in aplicare terapia cu vitamina C, care sa includa doze mari orale, precum si C de IV.

Dr. Cheng si Dr. Yanagisawa recomanda vitamina C orala pentru prevenirea infectiei cu COVID-19.

O declaratie oficiala a spitalului universitar Xi’an Jiaotong spune:

„In dupa-amiaza zilei de 20 februarie 2020, alti 4 pacienti cu o pneumonie coronvirala severa s-au recuperat din spitalul C10 West Ward din Tongji. Ultimii 8 pacienti au fost eliberati din spital.

Doza de vitamina C a crescut rezultate bune in aplicatii clinice.

Consideram ca pentru pacientii cu pneumonie neonatala severa si pacienti bolnavi in stare critica, tratamentul cu vitamina C ar trebui sa fie initiat cat mai curand posibil dupa internare. Are efect antioxidant, reduce raspunsurile inflamatorii si imbunatateste functia endoteliala …

Numeroase studii au aratat ca doza de vitamina C ajuta foarte mult tratamentul. Vitamina C nu poate preveni si trata leziunile pulmonare acute (ALI) si al detresei respiratorii acute (ARDS). ”

Pentru mai multe informatii, mai jos este o lista pusa la dispozite de OMNS cu privire la COVID-19 si vitamina C:

Loading...