Anunțul de ultimă oră al autorităților! CORONAVIRUSUL se extinde: Numărul deceselor a crescut îngrijorător. Urmează o PANDEMIE!

Peste 400 de decese au fost provocate de coronavirus, iar numarul cazurilor de imbolnavire confirmate a trecut de 20.600.

La nivel global au fost confirmate 427 de decese si 20.627 de cazuri de imbolnavire, conform CNN.

Dintre acestea, 425 de decese s-au produs in China. Tot in China, sunt 20.438 de persoane infectate cu coronavirus. Comisia națională de sănătate din China a anunțat că rata mortalității în cazul coronavirus este de 2,1% la nivel național. Cifra este mai mare în provincia Hubei, unde se află orașul Wuhan – 3,1%.

In afara Chinei sunt inregistrate 190 de cazuri de contaminare si doua decese in cel putin 25 de tari, dintre acestea, Japonia fiind tara in care sunt consemnate cele mai multe cazuri.

Japonia este urmata, ca numar de imbolnaviri, de Thailanda – 19 cazuri si Singapore – 18.

Noul tip de coronavirus din China, care a dus la moartea a sute de persoane, tinde sa provoace o pandemie, sunt de parere mai multi specialisti in domeniul bolilor infectioase, citati de The New York Times.

Ce este o pandemie?

O pandemie, definita ca o epidemie extinsa pe doua sau mai multe continente, poate avea consecinte globale, in ciuda restrictiilor extraordinare de calatorie si a carantinelor impuse de China si de alte tari, inclusiv de Statele Unite, sustin acestia.

Oamenii de stiinta nu stiu pana in acest moment cat de letal este noul coronavirus, deci exista o incertitudine cu privire la cat de multe decese ar putea provoca o eventuala pandemie. Exista, insa, un consens potrivit caruia agentul patogen este transmis cu usurinta de la om la om.

Anuntul facut de Organizatia Mondiala a Sanatatii

O echipa internationala de experti condusa de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) ar putea merge in China, cel mai devreme in aceasta saptamana, pentru a investiga epidemia declansata de coronavirus.

Echipa ar putea include si experti americani, in urma unui acord intre seful OMS si presedintele Xi Jinping, a declarat luni un purtator de cuvant al organizatiei, transmite Reuters.

Separat, un oficial american din sectorul sanatatii a declarat la Geneva ca experti medicali americani ar putea face parte din misiunea tehnica condusa de OMS, dar ca discutiile sunt inca in curs.

China a acuzat luni Statele Unice ca provoaca panica in legatura cu raspandirea rapida a coronavirusului, cu restrictii de calatorie si evacuari.

Coronavirusul se raspandeste mai rapid ca gripa

Coronavirusul descoperit in Wuhan se raspandeste mai rapid ca gripa, care este foarte transmisibila, spre deosebire de bolile inrudite provocate de alte tipuri de coronavirus, precum, SARS si MERS, au descoperit oamenii de stiinta.

„Este foarte, foarte transmisibil (noul virus, n. red.) si aproape sigur va fi o pandemie”, a spus dr. Anthony S. Fauci, directorul Institutului National de Alergii si Boli Infectioase din Statele Unite.

Prin comparatie, in timpul epidemiei de SARS din 2003, dupa raspandirea virusului timp de noua luni au fost confirmate doar 8.098 de cazuri. MERS circula din 2012, dar au existat doar aproximativ 2.500 de cazuri cunoscute.

Loading...