Notice: Trying to get property 'post_type' of non-object in /home3/e5995e103/public_html/wp-includes/class-wp-query.php on line 4103
Veste tristă, din păcate. S-a stins copilașul de 4 ani anesteziat la dentist. De ce nu a mai putut fi salvat – Acasă în România

Veste tristă, din păcate. S-a stins copilașul de 4 ani anesteziat la dentist. De ce nu a mai putut fi salvat

Copilul in varsta de 4 ani si 6 luni a murit miercuri seara dupa ce a facut un al treilea stop cardiorespirator si nu a mai putut fi salvat.

Decesul a fost declarat dupa ora 18:00, iar parintii au fost alaturi de el.

Copilul care a ajuns in coma la spital dupa o anestezie generala intr-un cabinet stomatologic era in stare foarte grava. Starea lui s-a inrautatit peste noapte.

Copilul a ajuns la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, dupa ce in urma cu doua zile a mers la dentist si i s-a facut anestezie generala.

Copilul a intrat in coma in urma unei anestezii generale efectuata luni la un cabinet stomatologic privat din Pitesti.

El era tinut in viata doar de aparate, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.

Astazi, ministrul demis al Sanatatii, Victor Costache, a declarat ca tragedia copilului nu trebuie sa se repete si ca modul in care s-a comportat medicul e un „derapaj”.

La solicitarea Ministerului Sanatatii inspectorii DSP au inceput sa faca verificari la clinica respectiva, pentru a vedea daca s-au respectat protocoalele medicale.

Ei au aflat ca medicii de aici nu aveau voie sa faca anestezie totala pentru ca in autorizatia de functionare nu reiese faptul ca acest cabinet are o sectie de ATI. Inspectorii DSP au amendat clinica cu 20.000 de lei.

Referitor la acest caz, ministrul Sanatatii, Victor Costache, a afirmat, marti, ca procedura de anestezie a fost ilegala in cazul copilului intrat in coma, intrucat aceasta interventie se poate face doar in unitatile medicale unde pacientul poate fi intubat rapid.

„Anestezia generala pe vena este o procedura care devine sigura cand este practicata la o institutie sanitara, unde exista intotdeauna riscul ca aceasta anestezie daca nu este monitoriza, pacientul sa trebuiasca sa fie intubat rapid.

Cum poti intuba un pacient intr-un cabinet de anestezie, unde nu ai un aparat, nu ai ventilator”, a explicat Victor Costache, potrivit Mediafax.

Propofolul este o substanta anestezica utilizata pe scara larga, dar mai ales in spitalele din SUA si este una dintre substantele care a ridicat si inca ridica foarte multe semne de intrebare pacientilor care o cunosc sub numele de „medicamentul lui Michael Jackson”, deoarece i-a adus moartea.

Ei bine, acest Propofol este un medicament sedativ-hipnotic utilizat pentru inducerea anesteziei generale si se administreaza intravenos, iar de-a lungul timpului, Propofolul a inlocuit Tiopentalul, un medicament specific pentru sedare ce provoaca o senzatie de euforie.

De precizat mai este faptul ca aceasta substanta se foloseste numai in spitale, nu si in cabinete stomatologice. Propofolul scade destul de mult tensiunea arteriala si incetineste respiratia, motiv pentru care pacientii care il primesc ar trebui sa fie atent monitorizati.

In momentul de fata activitatea acelui cabinet a fost complet inchisa, a fost suspedanta de catre DSP. Colegiul medicilor ancheteaza cazul si va vom comunica concluziile noastre. Este clar ca la o prima vedere medicul care nu a facut ce tebuie acolo, dar si parintii ar trebui sa fie responsabili. Sa nu lase pe mana oricui sanatatea copiilor lor.

Propofolul este un produs foarte puternic, aduceti-va aminte de tragedia care s-a intamplat cu Michael Jackson, tot din cauza unei supradoze cu acest medicament s-a pierdut celebrul artist si acest medicament trebuie folosit numai in cadrul in care pacientul paote fi monitorizat corect.

Absolut, nu este un medicament care poate fi cumparat de oricine din farmacii. Este un produs foarte eficient, dar care tebuie dozat cu mare atentie, mai ales la pacientii pediatrici cu greutate corporala mica”, ne-a declarat ministrul Sanatatii, Victor Costache

Medicul anestezist: Lucrurile au decurs normal pana la un moment dat.

Medicul anestezist a declarat ca tipul de sedare folosit in cazul copilului de patru ani care a intrat in coma, dupa o vizita la stomatolog, este o practica folosita des. „Am experienta de peste 400 de copii anesteziati asa”, a mentionat barbatul.

„Lucrurile au decurs normal pana la un moment dat, la 45 de minute de la inceperea interventiei, unde am avut un episod de tahicardie severa asociat cu scaderea saturatiei oxigenului.

Acest fapt a dus la un stop cardio-respirator, motiv pentru care am instituit resuscitarea cardio-pulmonara rapida si pacientul a plecat din clinica stabilizat.

Am facut resuscitatea, in paralel am solicitata si serviciul de ambulanta pentru ajuor si impreuna cu ei am decis sa fie transferat”, a declarat medicul anestezist.

Copilul a fost anesteziat la o clinică de stomatologie. În ultimele ore, pacientul a fost ţinut în viaţă de aparate. Clinica din Piteşti a fost închisă de DSP Argeş, iar poliţia a deschis o anchetă.

Loading...