ULTIMA ORA: Seful armatei italiene, infectat cu noul coronavirus

Seful Statului Major al armatei italiene, generalul Salvatore Farina, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Izolat la domiciliu, generalul da asigurari ca se simte bine.

Intr-un comunicat, generalul Salvatore Farina anunta ca este purtator al coronavirusului Covid-19.

„Ma simt bine, sunt izolat la domiciliu, in conformitate cu directivele autoritatilor guvernamentale si protocoalelor de sanatate“, afirma seful Statului Major al armatei italiene.

„Persoanele cu care am intrat in contact si pe care le-am intalnit in ultimele zile sunt testate acum. Voi continua sa imi exercit functia, iar generalul Bonato ma va inlocui in activitatile la care nu pot sa particip“, adauga el.

Salvatore Farina nu este singurul oficial italian de rang inalt depistat cu Covid-19.

Nicola Zingaretti, presedintele Partidului Democrat (PD), aflat la guvernare in Italia, a anuntat la randul sau sambata ca a fost diagnosticat cu Covid-19. El este primul lider politic important din Europa afectat de noul coronavirus.

La fel ca Farina, Zingaretti s-a izolat in propria casa.

Italia este cea mai afectata tara din Europa de epidemia de coronavirus, cu un total de 7.375 de cazuri inregistrate si 366 de decese pana luni, scrie adevarul.ro.

Premierul din Italia a semnat un decret prin care inchide complet zona Lombardia impreuna cu alte 14 provincii.

Italia a inchis zona Lombardia impreuna cu alte 14 provincii din regiunea de nord a tarii, conform informatiilor publicate de CNN.

Guvernul italian va adopta noi măsuri dure pentru a încerca să limiteze răspândirea coronavirusului, între care interzicerea intrării sau ieşirii din regiunea Lombardia, cel mai greu lovită de epidemie, conform unui proiect de decret care este discutat în Consiliul de Miniştri şi care s-a scurs în presă, relatează Reuters şi EFE.

În Lombardia sunt înregistrate 2.742 de cazuri, dintre care 1.661 sunt spitalizate şi 359 în terapie intensivă, ceea ce ar cauza probleme enorme funcţionării sistemul sanitar din regiune.

Conform proiectului de decret, au devenit “zone roşii” Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia şi Rimini – din regiunea Emilia-Romagna; Pesaro şi Urbino – din regiunea Marche; Veneţia, Padova şi Treviso – din regiunea Veneto; Asti şi Alessandria – din regiunea Piemont.

Duminica, numarul imbolnavirilor in Italia a ajuns la 7.375. 366 de persoane au murit, dintre care 133 doar in ultimele 24 de ore. Italia este pe locul doi la numarul de decese dupa China. Coreea de Sud are un numar comparabil de cazuri, insa are 50 de decese.

„Ne confruntam cu un procentaj ridicat de cazuri depistate pozitiv care au avut nevoie de internare la terapie intensiva – e vorba de o proportie de 10 la suta.

Doctorii au precizat ca majoritatea acestor pacienti, aflati in numar „foarte mare” in spitalele italiene au fost internati din cauza faptului ca plamanii lor au cedat si au necesitat ventilare mecanica.

Medicii italieni au recomandat instruirea echipelor medicale in purtarea si lucrul in echipamente de protectie si au subliniat ca este important sa fie marita capacitatea de primire a pacientilor gravi.

Loading...