Cea mai neagră zi de la începutul epidemiei de coronavirus. Experții mondiali nu știu nici macar dacă ne aflăm la inceputul sau sfârșitul crizei. Coronavirusul Wuhan a răpus peste 250 de oameni in ultimele 24 de ore

Este cea mai neagra zi de la inceputul epidemiei virusului ucigas. Cel putin 250 de oameni au murit doar in ultimele 24 de ore in China, iar numarul cazurilor confirmate a depasit 60.000.

Printre cei expusi pericolului se numara si 17 romani aflati la bordul unei nave de croaziera ancorata in Japonia.

Intre timp, dupa 2 zile de discutii, reuniunea specialistilor din medicina si stiinta de la Geneva a luat sfarsit, cu mai multe semne de intrebare decat solutii.

Peste 250 de vieti au fost rapite de virusul ucigas doar intr-o singura zi, o premiera de altfel, de cand coronavirus a fost depistat.

Peste 15.000 noi cazuri au fost confirmate in ultimele 24 de ore, astfel numarul oamenilor purtatori de COVID-19 a depasit 60.000.

Dupa doua zile de dezbateri, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a stabilit care sunt urmatorii pasi care vor fi luati de oamenii de stiinta.

Dr. Michael Ryan, director executiv OMS – Misiunea noastra este sa izolam virusul, sa detectam cazurie si sa le tratam.

Este mult prea devreme pentru a prezice daca ne aflam la inceputul, la punctul culminant sau la finalul aceste epidemii in acest moment.

Grupurile de cercetatori trebuie sa dezvolte metode mai usoare de diagnosticare a noii infectii COVID-19, dar si sa gaseasca noi metode de preventie si de tratament.

In plus, specialistii au misiunea de a identifica sursa virusului pentru a preveni transmiterea viitoare de la animale la oameni, dar si sa creeze un nou vaccin.

Coronavirusul ar putea devasta tari slab dezvoltate.

OMS nu a dat nici un ultimatum, dar a avertizat ca sunt necesare progrese pana ca virusul sa ajunga pe teritoriul unui stat cu o infrastructura medicala mult sub standarde.

TEDROS ADHANOM GHEBREYSUS, director general OMS – Cea mai mare temere a noastra ramane cu privire la daunele pe care acest coronavirus le-ar putea produce intr-o tara precum Republica Democrata Congo.

Intre timp, cei aproape 2.300 de oameni aflati in larg la bordul navei de croaziera Westerdam au din nou motive de bucurie. Dupa ce cinci state asiatice au refuzat sa primeasca ambarcatiunea pe teritoriu, Cambodgia a anuntat ca va permite andocarea acestuia intr-unul din porturi.

Cosmarul continua insa pentru pasagerii si membrii echipajului Diamond Princess ancorat in portul Yokohama, printre care se afla si 17 romani. Pentru 15 dintre cei 1000 de angajati ai ambarcatiunii pericolul de infectie este mult mai mare.

Pana la acest moment, 174 dintre cele 492 de teste pentru COVID-19 au fost pozitive, iar autoritatile nipone iau in calcul testarea tuturor celor aproximativ 3.700 de oameni. La aceasta ora, niciun roman nu se afla printre cei infectati

Noi studii prezinta insa date alarmante. Un cercetator chinez sustine ca virusul se poate raspandi pe calea aerului si dupa ce pacientul a parasit camera, iar un alt studiu a aratat ca virusul poate rezista pe obiecte 9 zile sau chiar mai mult, scrie observator.tv

Loading...