Notice: Trying to get property 'post_type' of non-object in /home3/e5995e103/public_html/wp-includes/class-wp-query.php on line 4103
ULTIMA ORA! Primul român confirmat cu coronavirus, la bordul navei Diamond Princess – Acasă în România

ULTIMA ORA! Primul român confirmat cu coronavirus, la bordul navei Diamond Princess

Un roman aflat la bordul navei de croaziera Diamond Princess a fost depistat pozitiv cu coronavirus, informeaza autoritatile japoneze.

Romanul a fost transferat pentru izolare si tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situatii.

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca un cetatean roman de pe nava de croaziera Diamond Princess a fost depistat pozitiv cu coronavirus, in urma unei informari a ministerului de Externe al Japoniei.

Primul roman confirmat cu coronavirus

„Ambasada Romaniei la Tokyo a fost notificata de catre Ministerul de Externe al Japoniei ca un cetatean roman de pe nava de croaziera Diamond Princess, aflata in apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus).

Cetateanul roman a fost transferat pentru izolare si tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situatii.

Misiunea diplomatica a Romaniei in Japonia se afla in legatura cu cetateanul roman si a efectuat in regim de urgenta demersuri pentru obtinerea de informatii suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de catre autoritatilor nipone.

De asemenea, Ambasada Romaniei in Japonia mentine legatura si cu ceilalti cetateni romani aflati pe vasul Diamond Princess. Pe vas s-au aflat 17 cetateni romani (15 membri ai echipajului si 2 pasageri).

In ceea ce priveste nava de croaziera Westerdam, Consulatul General al Romaniei la Hong Kong a obtinut confirmarea ca la bordul navei se afla un numar de 17 cetateni romani, respectiv 9 pasageri si 8 membri ai echipajului.

Nava a fost andocata in portul Sihanoukville,

Regatul Cambodgia. Procesul de evaluare medicala a pasagerilor si membrilor echipajului este in derulare, nefiind, pana in prezent, confirmate cazuri de infectie cu coronavirus.

Reprezentantele diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei din regiune sunt in contact cu autoritatile locale si reprezentantele diplomatice ale altor state membre UE si sunt pregatite sa acorde asistenta consulara cetatenilor romani”, precizeaza MAE, intr-un comunicat.

Este cea mai neagra zi de la inceputul epidemiei virusului ucigas. Cel putin 250 de oameni au murit doar in ultimele 24 de ore in China, iar numarul cazurilor confirmate a depasit 60.000.

Printre cei expusi pericolului se numara si 17 romani aflati la bordul unei nave de croaziera ancorata in Japonia.

Intre timp, dupa 2 zile de discutii, reuniunea specialistilor din medicina si stiinta de la Geneva a luat sfarsit, cu mai multe semne de intrebare decat solutii.

Peste 250 de vieti au fost rapite de virusul ucigas doar intr-o singura zi, o premiera de altfel, de cand coronavirus a fost depistat.

Loading...