ULTIMA ORA: Sorina Pintea a fost retinuta de procurorii DNA. Detalii despre flagrantul de ieri

Fostul ministru al Sanatatii Sorina Pintea a fost retinuta, sambata dimineata, de DNA.

Ea urmeaza sa fie prezentata Tribunalului Bucuresti cu propunerea de arestara preventiva.

Procurorii o acuza ca, in calitate de manager al unui spital din Baia Mare, a primit sumele de 10.000 de euro si 120.000 de lei de la o firma pentru incheierea unui contract de achizitie publica.

Sorina Pintea a fost adusa cu mandat in aceasta dimineata in Capitala, pentru audieri, dupa ce ar fi fost prinsa in flagrant de procurorii DNA in timp ce primea o suma de bani drept mita in biroul sau din unitatea medicala pe care o conduce.

Potrivit unor surse, suma ar fi fost data in vederea incheierii unui contract de achizitie a unui contract de achizitie publica.

Potrivit informatiilor Digi24, Sorina Pintea ar fi primit o spaga de 10.000 de euro si 120.000 de lei, ce ar fi reprezenta un procent de 7% din valoarea contractului.

Suma de 120.000 de lei, cu care a fost prinsa in flagrant, ar reprezenta o a doua transa de bani pe care ar fi primit-o de la o firma comerciala.

Comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 29 februarie 2020, a inculpatei PINTEA SORINA, manager al Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” din Baia Mare, judetul Maramures, pentru comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, in calitatea mentionata mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro si 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit

Sumele reprezinta un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect “proiectarea si executarea lucrarilor de amenajare bloc operator-sala chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente”, incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca cu societatea comerciala.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu ca manager si ordonator de credite.

In data de 28 februarie 2020, dupa primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc in biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatei i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 29 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina urmeaza sa fie prezentata Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”, scrie digi24.ro.

Loading...