ULTIMA ORA: OFICIAL! 8 noi cazuri de coronavirus confirmate in Bucuresti. Bilantul infectiilor cu COVID-19 ajunge la 25

Grupul de Comunicare Stategica a anuntat marti 8 noi cazuri de infectare cu COVID-19.

Toate cazurile confirmate marti sunt in Capitala, la persoane care au avut contact cu barbatul de 60 de ani internat la spitalul Dimitrie Gerota (pacientul 17), sau care au calatorit in Israel, Germania sau Marea Britanie.

Mai este un cetatean care a calatorit in Israel. In acest moment sunt 8 confirmari noi cu Covid 19, bilatul ajunge la 25 de persoane infectate.

Nora barbatului internat la Gerota lucreaza la Primarie

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a informat, marti, ca o angajata a municipalitatii este nora barbatului de 60 de ani confirmat cu noul coronavirus, fiind internata cu sotul si fiul la Spitalul „Victor Babes”, iar colegii ei au intrat in izolare la domiciliu.

„La Primaria Capitalei avem o colega care este nora bolnavului care a fost declarat aseara in aceasta situatie ca fiind un pacient COVID-19.

In acest moment, este internata impreuna cu sotul si fiul sau la Spitalul ‘Victor Babes’. S-au realizat toate analizele, toate testele si asteptam in acest moment rezultatele. Am luat toate masurile care se impun.

Toti colegii sai au intrat de astazi in izolare la domiciliu, practic nu au mai venit la serviciu, fac parte, de asemenea, din aceasta ancheta epidemiologica si vor raspunde tuturor intrebarilor adresate de catre reprezentantii DSP.

In ceea ce priveste zona unde se afla respectiva directie, unde lucreaza doamna in cauza, (…) s-a realizat dezinfectie cu un aparat cu nebulizare, cu un dezinfectant de nivel foarte inalt.

In functie de rezultatul testelor, vom lua masuri si mai serioase”, a explicat Firea, intr-o postare video pe Facebook, scrie digi24.ro.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anuntat pe Facebook trei cazuri noi de coronavirus in Bucuresti. Este vorba despre fiul, nora si nepotul barbatului de 60 de ani, declarat luni seara bolnav de COVID-19.

Iata mesajul integral:

„Inca 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus in Bucuresti! Fiul, nora si nepotul domnului de 60 de ani, declarat aseara bolnav de COVID 19. Multa sanatate! Putere medicilor si asistentelor de la Spitalul Victor Babes.

Ancheta epidemiologica a DSP, pentru persoanele cu care au intrat in contact, continua.

Se impun masuri sporite de dotare a spitalelor, Ambulantei, Smurd – ului, DSP cu toata aparatura si tratamentele necesare, igiena, dezinfectie, evitarea locurilor aglomerate, inchiderea tuturor scolilor si gradinitelor pana dupa Paste, interzicerea evenimentelor culturale, sportive, de orice natura.

Cooperare. Responsabilitate. Actiune.”, spune Gabriela Firea pe pagina sa de facebook.

Raed Arafat vrea ca toate cazurile usoare de infectare cu noul virus sa fie tratate acasa, urmand astfel exemplul statelor in care incidenta este mult mai ridicata.

”Recomandarea este ca toate cazurile usoare sa ramana in casa. Este mult mai bine sa nu te duci la UPU, ai un numar unde sa suni, am lucrat cu STS sa te redirectioneze intr-un loc sau altul, in functie de ce spui la 112. Cazurile din Italia in proportie de 50% sunt tratate acasa, pentru ca s-a explicat clar.

Doar 10% ajung la terapie intensiva, restul se pot trata acasa.

Este o interpretare diferita a ceea ce inseamna carantina in Romania fata de ceea ce e in Italia”, a declarat Raed Arafat in Parlament.

Cu toate acestea, ”daca avem o crestere a numarului de cazuri, spitalele vor trebuie sa reduca tot programul, sa nu mai aiba operatii”, secretarul de stat expunand si ce se intampla daca ajungem ”la o situatie foarte critica: achizitionare de entitati private si folosirea acestora pana la solutionarea acestei crize”.

Raed Arafat a precizat ca nu exista ”un ritm de estimare a cresterii de cazuri noi” in Romania si ca ”aproape toate cazurile sunt conectate cu surse care vin din Italia”.

Guvernul va putea cumpara produse medicale cu plata in avans

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) a dezvaluit, referitor la achizitiile de produse medicale, ”ca nimeni nu mai vinde fara avans”, iar Guvernul a decis sa poata face aceste achizitii prin plata unor avansuri.

Raed Arafat a mai spus ca ”este o tentativa de exagerare de purtare a echipamentului de protectie”.

”In zonele cu pacieni diagnosticati negativ se iau masuri minimale de protectie. Vom risca ca la cel mai simplu caz sa se imbrace cu cele mai complexe echipamente, iar cand avem nevoie de ele, nu le vom mai avea”, a explicat seful DSU, potrivit stirileprotv.ro.

Loading...