ULTIMA ORĂ: Autocar plin cu români din „zona roșie” din Italia, oprit la Oradea. Decizia luată de autorități

Alerta in Oradea. Un autocar cu 46 de persoane din Italia a fost oprit la vamă.

Un autocar cu mai multe persoane care vin dintr-o ”zona cu alerta rosie” din Italia, Rimini, a fost oprit in Oradea.

Automat a fost dispusa carantina, iar autoritatile locale gestioneaza acum transferul.

Potrivit informatiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategica, este vorba despre 46 de persoane care vin din Italia in Romania.

Romania a discutat cu premierii din 6 tari pe tema pericolului reprezentat de coronavirus

Premierul Ludovic Orban, a participat luni la o videoconferinta cu omologi din 6 tari, pe tema pericolului reprezentat de infectia cu coronavirus.

Este vorba despre premierii din Italia, Bulgaria, Cipru, Austria, Croația și Israel.

Alerta de coronavirus in Parlament.

Senatorul PSD Liviu Pop afirma ca vineri a fost depistata pozitiv cu coronavirus o angajata de la OSIM, unde lucreaza sotul unei angajate la Comisia pentru Invatamant din Senat.

Astfel, preventiv, ”toti angajatii Comisiei au fost trimisi acasa pana la noi directive”.

In Romania avem confirmate pana la aceasta ora 15 cazuri de imbolnaviri cu COVID-19. Ultimii doi pacienti sunt o femeie de 42 din Bucuresti si o batrana de 70 de ani din Mures, mentioneaza stirileprotv.ro.

Intrunit duminica seara, Comitetul National pentru situatii speciale de Urgenta a decis anularea curselor inspre si dinspre Italia, incepand de luni de la ora 12. Masura va ramane in vigoare cel putin pana la date de 23 martie, precizeaza stirileprotv.ro.

De asemenea, in tara vor fi interzise toate evenimentele cu peste 1.000 de particpanti, iar pentru a limita raspandirea bolii orice unitate de invatamant care va confirma prezenta unui caz de COVID-19 va fi automat inchisa.

Pe de alta parte secretarul de stat din ministerul de Interne, Raed Arafat. anunta ca Executivul va da o hotarare de guvern, prin care carantina va fi decontata de autoritati.

Ministrul de Interne Marcel Vela, cel al Sanatatii, Victor Costache, si ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au anuntat suspendarea zborurilor dinspre si catre Italia.

Marcel Vela: “Se aproba suspendarea zborurilor spre Italia si catre Italia pe toate aeroporturile din Romania incepand din 9 martie si pana in data de 23 martie.

Fac un apel la responsabilitatea compotratilor nostri pentru ca sunt responsabili pentru sanatatea familiei, a rudelor din comunitatatea in care ei se intorc.”

Loading...