Rugăciunea care se rostește astăzi, de Buna Vestire.

1.140

Pe langa traditiile si superstitiile legate de sarbaoarea Bunei Vestiri, praznuita in calendarul ortodox pe 25 martie, toti credinciosii trebuie sa rosteasca rugaciunea de Buna Vestire, inchinata Maicii Domnului.

Ce rugaciune se rosteste de Buna Vestire – Acatistul Bunei Vestiri

“In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.

Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!

Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!

Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!

Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, miluieste-ne pe noi! Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare miluieste-ne pe noi!

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, miluieste-ne pe noi! Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza neputintele noastre, pentru Numele Tau.

Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se Numele Tau, vie Imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant.

Painea noastra cea spre fiinta, da-ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.

Pentru rugaciunile Preasfintei Maica Domnului, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin”

Preasfanta Maica Domnuluiu, ceea ce esti mai presus decat ingerii si arhanghelii si mai cinstita decat toata faptura, auzi-ne pe noi, cei ce ne rugam tie, si arata mila ta poporului dreptcredincios!

Izbaveste orasul acesta, toate orasele si satele, tara aceasta si tot poporul binecredincios de toate nevoile si necazurile, ca sa nu fie incercati nici de suferinte, nici de spaime, ci ii pazeste si ii mantuieste cu mila ta.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!