O situație incredibilă a avut loc la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, din judetul Timiș. Mai multe familii au mințit că vin din Germania, deși veneau din Italia

O situatie incredibila a avut loc la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, din judetul Timis

Mai multe familii au facut scandal, mintind ca vin din Germania, cand de fapt se intorceau din Italia.

Potrivit primelor informatii, ar fi vorba despre mai multe persoane de etnie roma care au incercat sa-i pacaleasca pe vamesi sa-i lase sa treaca.

Apoi cand au fost prinsi ca vin din Italia, au inceput sa faca scandal, dupa ce politistii le-au explicat ca trebuie sa intre in carantina 14 zile.

Incident la vama, cu mai multe familii care au mintit ca vin din Germania

Un incident a avut loc, marti, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad din judetul Timis unde mai multe familii de romi, care intrau in tara, au declarat ca vin din Germania, insa in cele din urma au recunoscut ca vin din Italia.

Politistii de frontiera le-au explicat ca urmeaza sa intre in carantina 14 zile, informeaza observator.tv.

Potrivit reprezentantilor Politiei de Frontiera Timisoara, trei familii de romi, compuse din sase adulti si sase minori, care au ajuns la intrarea in tara, marti, prin Punctul de Trecere al Frontierei Cenad din judetul Timis, cu trei masini, au declarat ca vin din Italia.

Cand au aflat ca trebuie sa se autoizoleze si sa intre in carantina, au devenit recalcitranti si au spus ca de fapt vin din Germania, aceasta desi pe parbrizul masinilor aveau vinieta de Italia.

Politistii le-au explicat ca li se vor intocmi dosare penale si vor intra direct in carantina 14 zile.

Cu ajutorul Politiei si Jandarmeriei, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica ii vor prelua pe cei 12 romi si ii vor duce in spatii de carantina.

„Din Italia sau cei care au tranzitat Italia din 23.02 și până în prezent au intrat în țară 40.612 persoane, dintre care peste 34.000 români și 3.80 italieni, 2.800 alte cetățenii”, a declarat Inspectorul General al Poliției de Frontieră, potrivit antena3.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că convocat pentru miercuri la ora 11:00 o discuţie cu premierul şi cu ministrul Finanţelor pe tema situaţiei create de îmbolnăvirile cu coronavirus.

Riscul unei pandemii rămâne ridicat, iar combaterea coronavirusului implică un efort coordnat la nivel naţional şi global, a declarat preşedintele Klaus Iohannis după videoconferinţa cu şefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19.

Iohannis a certut românilor să renunţe la deplasările care nu sunt necesare, a avut un mesaj pentru românii din Italia

A avertizat cu privire la dezinformări şi a vorbit despre cât de nocive sunt răfuilelile politice şi încercările unora de a câştiga capital electoral prin găsirea vinovaţilor de serviciu.

Italia se află sub cod roșu. Nu mai iese și nu mai intră nimeni în țară.

Italia a intrat în carantină din cauza noului virus COVIS-19, și nimeni nu va mai ieși și nu va mai intra în țară, fără un motiv întemeiat.

Italia se află sub cod rosu. Nu mai iese și nu mai intră nimeni în țară

Premierul Italiei, Giuseppe Conte a declarat că întreaga țară a intrat în carantină, și nimeni nu va mai intra și ieși din țară fără a avea un motiv întemeiat.

Peste 9.000 de persoane sunt infectate în Italia 9.172 de persoane sunt infectate în Italia, iar numărul morților a ajuns la 463. ”Rămâi acasă.

Recordul de decese se consemnase cu doar o zi în urmă, 133 de victime.

Persoanele vor putea circula în condiții de strictă necedesitate, iar școlile, universitățile și grădinițele vor fi închise până pe 3 aprilie.

Adunările publice au fost interzise, iar campionatul de fotbal va fi suspendat,iar barurile și restaurantele vor fi închise la orele 18.00.

Nu există timp, contagiunea este în creștere. Vom adopta reguli și mai stricte. Obiceiurile zilnice trebuie să se schimbe pentru binele Italiei: STAI ACASĂ.

Nu va mai exista o zonă roșie – va exista Italia ca zonă protejată. Călătoria în întreaga peninsulă va fi evitată dacă nu există motive dovedite pentru locul de muncă, cazuri de necesitate și motive de sănătate.

Loading...