Bill Gates știe care sunt țările unde ar trebui să fie distribuit un vaccin anti-Covid. Anunțul miliardarului

Bill Gates se opune cu vehemență modului în care marile puteri ale lumii încearcă să cumpere toate dozele de vaccin din lume, lăsându-i descoperiți pe nevoiași.

Miliardarul a subliniat că omenirea nu va scăpa de pandemie dacă vaccinul nu va ajunge în țările care au cea mai mare nevoie de el.

Momentan, majoritatea țărilor bogate din lume licitează și negociează în secret cu toate companiile farmaceutice, pentru a-și asigura sute de milioane de doze de vaccin, pe principiul „fiecare pentru el”.

Bill Gates le cere marilor puteri ale lumii să împartă vaccinul cu țările sărace

„Dacă vom lăsa pur şi simplu tratamentele şi vaccinurile să meargă la cel care licitează cel mai mult şi nu la oamenii şi în locurile care au cea mai mare nevoie, vom avea parte de o pandemie mai lungă, mai nedreaptă şi soldată cu mai multe decese”, a explicat Bill Gates.

Fondatorul Microsoft le cere liderilor lumii să abordeze cu transparență și empatie problema distribuirii de vaccinuri atunci când acestea vor exista.

„Avem nevoie de lideri care să ia aceste decizii dificile pentru o distribuţie bazate pe echitate, nu doar pe factorii dictaţi de piaţă”, a transmis Bill Gates, potrivit Libertatea.

Momentan, la nivel mondial există peste 100 de proiecte de vaccin în curs de dezvoltare.

Cu toate acestea, sunt șanse mici ca vaccinul să ajungă pe mâna unor țări sărace, în condițiile în care SUA sau marile puteri din Uniunea Europeană licitează miliarde pentru a-și asigura producția necesară de vaccin.

Americanii au anunțat deja, fără scrupule, că întâietate la vaccinare vor avea cetățenii americani.

Organizația Mondială a Sănătății și-a manifestat nemulțumirea referitor la această abordare, insistând asupra faptului că vaccinul ar trebui să ajungă la toată lumea.

Bill Gates cere omenirii să se unească pentru a lupta împotriva Covid-19, așa cum a procedat în trecut când s-a luptat împotriva HIV.

Cu toate acestea, după zeci de ani de colaborare, omenirea nu a reușit să descopere un vaccin eficient împotriva HIV/SIDA.

„O lecţie esenţială în lupta împotriva HIV/SIDA este importanţa construirii acestui sistem global de distribuţie, extins şi echitabil, astfel încât medicamentele să ajungă la toată lumea”, a concluzionat Gates.

Loading...