Isterie în România, autoritățile vor să închidă mall-urile și magazinele mari

Comitetul pentru stituații de urgență discută închiderea mall-urilor, la locurilor de joacă, dar și a magazinelor mari partial. În Hypermaketuri vor avea acces doar părinții, conform unor surse HUFF.

Teama este că odată cu închiderea școlilor din toată România pentru o săptămână, părinții se vor duce cu copiii la mall sau locurile de joacă.

De asemenea se discută și limitarea pasagerilor care intră la metrou.

Scolile au fost închise 7 zile cu posibilitate de prelungire

Este oficial: se închid școlile! Autoritățile au decis să închidă școlile începând cu ziua de miercuri, 11 martie.

Această măsură a fost luată în urma răspândirii cu rapiditate a ultimului tip de virus. În acest mod se dorește diminuarea riscului de răspândire a coronavirusului și protejarea copiilor, în special.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis marți închiderea tuturor școlilor din România vreme de o săptămână, începând de miercuri, 11 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii, au declarat surse oficiale pentru G4Media.ro.

Premierul interimar Ludovic Orban a anuntat, luni seara, decizia Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta de a inchide unitatile din invatamantul preuniversitar din Romania, in perioada 11-22 martie.

Declaratiile lui Ludovic Orban:

– Incercam zi de zi sa luam cele mai bune masuri pentru a face fata oricarie situatii.

– Am luat decizia de suspendare a cursurilor in invatamantul preuniversitar pe o perioada limitata, intre 11-22 martie, inclusiv, cu posibilitate de prelungire. Este o masura cu caracter preventiv.

– Primul argument este o crestere a riscului de intrare in tara a unor persoane din zone cu o larga raspandirii a virusului.

– Este vorba despre opt zile de curs. Grija este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare.

O alta decizie de impact ii vizeaza chiar pe pacientii deja internati in spitale din ordinul autoritatilor de Sanatate publica rudele familiile sau apartinatorii obisnuiti vor avea interdictia de a face orice vizita in spitale cel putin pana la finalul acestei luni.

In cazul pacientilor care vor sta in carantina, autoritatile se angajeaza sa le deconteze cheltuielile facute in perioada de izolare.

De asemenea, o alta propunere va fi ca unii angajati din sistemul privat si de stat sa munceasca de acasa, precizeaza stitirileprotv.ro.

Loading...