Sorina Pintea, arestată preventiv pentru 30 de zile. Reacția ei după ce a aflat ce sumă va lua mită: „Super tare” și „Perfect”

Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Tribunalul București a admis, sâmbătă seară, cererea DNA de arestare preventivă a fostului ministru al Sănătății, acuzat de luare de mită. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Fostul ministru al Sănătății este acuzat că a luat mită 10.000 de euro și 120.000 de lei, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de lucrări la Spitalul Județean Baia Mare, pe care îl conduce.

Procurorii DNA susțin în referatul cu propunerea de arestare preventivă că Sorina Pintea știa foarte bine că în punga neagră primită „se aflau bani și cuantumul exact al acestei sume”.

În plus, potrivit procurorilor, ea “nu a fost de acord cu un procent de 3% din contract și recunoaște că a propus un procent de 7% din contract.”

În referat mai scrie că Pintea “a exclamat chiar «super tare» după ce a aflat că (…..) i-a trimis 120.000 de lei, respectiv “perfect”, după ce a aflat că (…..) a fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract.”

Tribunalul București a admis cererea DNA de arestare preventivă, anunță G4Media. Decizia a fost luată după o ședință a instanței de circa două ore.

Liviu Marian Pop a recunoscut că l-a sunat pe Ionuț Pintea, că îl cunoaște pe presupusul denunțător, că sunt prieteni, dar a respins acuzațiile conform cărora ar avea vreo implicare în cazul Sorinei Pintea.

Fiul Sorinei Pintea a declarat că Liviu Marian Pop l-a sunat pentru a-i spune să se întâlnească chiar cu presupusul denunțător al mamei sale și că patru tranșe de bani au ajuns la Pop.

Politicianul a recunoscut, într-o declarație acordată Libertatea, că l-a sunat pe Ionuț Pintea, că îl cunoaște pe presupusul denunțător, dar a respins acuzațiile conform cărora ar avea vreo implicare în cazul Sorinei Pintea, care a fost reținută de procurorii DNA.

„Sunt pur si simplu șocat. Resping toate acuzațiile că am luat vreun ban. Nu pot să neg faptul că îl cunosc pe Ionuț, l-am sunat azi dimineață și i-am spus că vrea cineva să se vadă cu el, dar nu știam că acela este presupusul denunțător”, a declarat Liviu Pop pentru Libertatea.

Întrebat de ce nu l-a sunat presupusul denunțător direct pe fiul Sorinei Pintea, Liviu Pop a precizat: „Nu vreau să comentez legat de Ionuț. Oricum, Ionuț are niște probleme, este mai agitat. Nu vreau să spun că este ciudat, dar este mai vulcanic”.

Întrebat de Libertatea în ce calitate a vorbit cu presupusul denunțător al Sorinei Pintea, senatorul PSD a afirmat: „Mă știu cu el de 7-8 ani și în baza amiciției i-am cununat și băiatul. Suntem amici, nu pot să neg acest lucru. Dar el și Sorina Pintea se știu de mai multă vreme. Erau prieteni mai vechi”.

Ionuț Pintea, fiul Sorinei Pintea, a afirmat într-o înregistrare video postată pe Facebook că s-a întâlnit cu denunțătorul din dosarul mamei sale, după ce a fost sunat în prealabil de Liviu Marian Pop.

DNA a oferit detalii suplimentare despre „cazul Sorina Pintea”.

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit”, a informat instituția.

Loading...