Bărbatul cu cea mai mare pensie din România a dat statul în judecată! Gheorghe Bălășoiu încasează lunar 66701 lei, dar vrea și mai mult

Fost procuror si sef de penitenciar, Gheorghe Balasoiu (73 de ani) are cea mai mrae pensie speciala din Romania: 66701 lei pe luna!

„Gheorghe Bălăşoiu, fost procuror comunist şi fost comandant al Penitenicarului Colibaşi, este românul care încasează cea mai mare pensie.

Conform unui răspuns al Ministerului Muncii, la solicitarea liberalului Florin Roman, cea mai mare pensie aflată în plată este de aprox. 15 000 de euro lunar şi este încasată de un fost magistrat”.

Gheorghe Balasoiu incaseaza astazi o pensie imensa, de 73890 lei brut/luna (66701 lei net/luna), prima intr-un ierarhie a pensiilor din Romania.

In varsta de 73 de ani, Balasoiu locuieste intr-o vila cocheta, intr-un sat amplasat chiar la iesirea din Pitesti.

Casa are etaj si mansarda, are stema tarii si drapelul tricolor postate la loc de cinste, dar si o gradina superba.

Presa locala amintea acum 4 ani ca Gheorghe Balasoiu a traversat in 2016 o incercare cumplita, fiul sau, Mircea, fiind rapus de infarct la doar 49 de ani.

Si totusi, in ciuda faptului ca este lider detasat in clasamentul pensiilor autohtone, Gheorghe Balasoiu se pare ca nu este multumit cu suma astronomica incasata lunar.

In acest sens, Tribunalul Arges are pe rol procesul intentat de fostul sef de penitenciar Casei Judetene de Pensii Arges, prin care Balasoiu solicita…recalcularea pensiei!

Cum „asigurarile sociale” apar ca materie a procesului, este foarte probabil ca Balasoiu sa conteste cuantumul acestora, solicitand judecatorilor o crestere a pensiei sale, de 66701 lei pe luna!

Dosarul respectiv a fost inregistrat la finalul anului trecut si are prima infatisare la jumatatea lunii martie, scrie wowbiz.ro

Pensia lui Bălășoiu este cea mai mare din Europa, la categoria cetățenilor care nu au deținut demnități în stat.

Ca reper, pensia medie din Germania este putin peste 1.200 euro. Anul 2018 a adus un impozit pentru 54.000 de pensionari germani din cauza creșterii valorii pensiei anuale cu peste 9.000 euro/persoană.

În alte țări din Europa, pensii mai mari decât Gheorghe Bălășoiu au numai foștii președinți de state.

Acestia, la fel ca la noi, cumulează pensia pentru calitatea de fost șef de stat cu pensia corespunzătoare activității din sectorul public pe care a prestat-o anterior preluării mandatului de președinte.

De exemplu, François Hollande, fostul președinte al Franței, are o pensie brută de 6.220 de euro pe lună.

Loading...