Peste 1100 de noi cazuri de coronavirus si 36 decese în Italia, în 24 de ore. Bilanțul a crescut la 233 de decese și peste 5000 de cazuri de coronavirus

Peste 1100 de noi cazuri de coronavirus si 36 de decese au fost anuntate sambata in Italia. Bilantul epidemiei in aceasta tara a crescut astfel la 233 de morti si 5061 de infectii.

Conform datelor furnizate sambata seara de Protectia Civila din Italia, in aceasta seara, de la inceputul epidemiei s-au inregistrat 5883 – infectii, decese si pacienti vindecati.

In prezent, numarul pacientilor cu coronavirus in Italia este de 5061, dintre care 1145 au fost raportate doar sambata, spune La Repubblica. Decesele au ajuns la 233, dupa ce, tot sambata, au fost anuntate inca 36.

A crescut insa si numarul persoanelor vindecate de coronavirus in Italia: in total, sunt 589, cu 66 mai multi fata de vineri.

Sambata noapte, Guvernul Italiei e asteptat sa vina cu un nou decret, cu masuri sporite contra coronavirusului.

Surse au declarat pentru Reuters ca se asteapta ca noi zone sa fie puse in carantina, potrivit observator.tv.

Italia este acum pe locul doi in lume, dupa China, in privinta numarului deceselor provocate de noul coronavirus.

Guvernul condus de premierul Giuseppe Conte a adoptat miercuri seara un decret lege cu masuri exceptionale menite sa limiteze epidemia.

S-a decis inchiderea temporara a scolilor, universitatilor, teatrelor si cinematografelor, fiind de asemenea suspendate evenimentele publice care nu permit mentinerea unei distante de siguranta intre participanti.

Populatiei i s-a recomandat sa evite imbratisarile si saluturile prin strangeri de mana, sa mentina fata de alte persoane o distanta de siguranta de ″cel putin un metru″⁣, iar persoanele in varsta sau care au o sanatate precara sa evite pe cat posibil parasirea domiciliului, precizeaza stirileprotv.ro.

Potrivit unui comunicat, datele obtinute in cursul zilei de joi de catre reprezentantii Ambasadei Romaniei la Roma si ai oficiilor consulare la nivel local arata ca, pana in prezent, au fost identificati 3 cetateni romani printre persoanele infectate cu COVID-19 pe teritoriul acestui stat.

“Astfel, Consulatul General al Romaniei la Trieste a fost informat de catre autoritatile locale din provincia Treviso cu privire la confirmarea unui caz in regiune, persoana avand dubla cetatenie, romana si a Republicii Moldova.

De asemenea, autoritatile locale de la Cremona au confirmat existenta unui cetatean roman depistat pozitiv in regiunea Lombardia, iar un al treilea caz, persoana cu dubla cetatenie romano-italiana, a fost confirmat in Bologna, in provincia Emilia-Romagna”, se arata in comunicat.

Ambasada Romaniei la Roma, prin intermediul task force-ului constituit la nivelul misiunii diplomatice, precum si oficiile consulare romane din Republica Italiana continua demersurile specifice pentru obtinerea unor informatii suplimentare din partea autoritatilor italiene cu atributii in gestionarea situatiei, se mentioneaza in comunicat, precizeaza stirileprotv.ro.

Loading...