România suspendă toate zborurile din și către Italia, din cauza coronavirusului

Marcel Vela: Am convocat comitetul national pentru situatii speciale de urgenta pentru a lua decizii importante.

Suntem preocupati de protejarea populatiei.

AM decis: Se aproba suspendarea zborurilor efectuate de operatori, spre Italia si din Italia catre Romania, pentru toate aeroporturile din tara, incepand cu data de 9 martie, ora 12, ora Romaniei, pana in data de 23 martie, 2020, ora 12, ora Romaniei.

Operatorii aerieni au obligatia de a comunica cetatenilor romani care se vor imbarca din China Italia Iran, Corea de Sud catre Romania faptul ca vor intra in carantina pe teritoriul Romaniei si isi vor asuma aceasta responsabilitate printr-o declaratie.

Operatorii aerieni au obligatia de a nu permite imbarcarea cetatenilor straini din Italia, CHina Iran , Coreea de Sud, catre Romania, cu escala.

Informarea cetatenilor romani care sosesc din Italia, China, Iran, Coreea de sud, prin punte terestre sunt obligati sa intre in carantine pe raza judetului de granita sau izolare la domiciliu. EI isi vor asuma responsabilitatea printr-o declaratie.

“Se permite accesul în România a cetăţilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud prin toate punctele de trece a frontierei, sub măsura obligatorie a carantinei”, a mai spus Vela.

Potrivit acestuia, sunt exceptate transporturile de marfă de minim 3,5 tone de la restricţiile impuse.

“Se aplică prevederile de mai sus, adaptate după caz, şi pentru transportul maritim sau fluvial”, a mai spus Vela.

Masurile adoptate se aplica pana la data de 31 martie 2020 cu posibilitatea prelungirii perioadei, termen valabil pentru punctele prevazute la prezenta.

Maine la ora 16 este convocat Comitetul National pentru SItuatii Speciale de Urgenta intr-o noua sedinta pentru a evalua la zi situatia operativa la nivel national si international, sedinta in care vor fi luate si alte decizii.

Suspendarea cursurilor in scoli – Acest lucru va fi analizat in sedinta de maine. Este decisa o masura impreuna cu doamna ministru, in prezent. Daca un singur caz apare intr-o scoala, cursurile sunt suspendate la toata scoala.

”Se aprobă suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni către Italia și dinspre Italia, începând cu 9 martie, ora 12.00, ora României, până în 23 martie 2020, ora 12.00, ora României”, a transmis ministrul de interne Marcel Vela.

În Italia, conform bilanțului furnizat duminică seară de autoritățile locale, bilanțul provocat de coronavirus a crescut la 366 de morți și peste 6300 de pacienți infectați. Regiunea Lombardia și alte 14 provincii din nordul Peninsulei sunt în carantină.

Italia este țara cu cea mai mare comunitate românească. Oficial, în 2019, erau peste 1,2 milioane de români în această țară.

Victor Costache

Rezultatul va fi gata in cateva ore pentru studenta din Regie. Dureaza cam 3 ore. Vreau sa va spun ca sunt masuri firesti care au fost luate in contextul evolutiei covid 19.

Inca suntem sub 20 de cazuri, suntem in primul scenariu. Este momentul sa luam masuri care pot parea putin mai drastice, insa aceste masuri le-am luat inca din Ianuarie si e foarte logic sa continuam aceste masuri si sa prevenim.

In ceea ce priveste materialele necesare, saptamana viitoare vom avea un lot important care va fi distribuit. Un lot important de echipamente suplimentare vor veni in urmatoarele 2 saptamani.

Mai mulţi miniştri au fost chemaţi, duminică seara, la Palatul Victoria, la o şedinţă de urgenţă pe tema coronavirusului.

Reprezentantii Executivului vor sa se asigure că sunt luate toate măsurile pentru a nu se extinde coronavirusul în România. Pe lista miniştrilor care au participat la şedinţă se află şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

E posibil să se ia măsuri suplimentare legate de şcoli.

Duminică, autorităţile române au anunţat că au dispus mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Printre acestea se numără interzicerea activităţilor care presupun adunarea a mai mult de 1.000 de persoane.

Totodată, s-a luat decizia ca şcolile în care se raportează cel puţin un caz de coronavirus să fie închise.

Reamintim că, în prezent, în România au fost confirmate 15 cazuri de infectare cu COVID-19.

Loading...