Anuntul facut în urmă cu puțin timp! O noua răsturnare! Veste bombă despre alocații și pensii! Toti românii trebuie să știe

Continuă să vină lovituri pentru milioane de români din toată țara.

După ce dublarea alocațiilor a fost amânată, se pare că și mărirea pensiilor rămâne, momentan, doar o intenție cu slabe șanse de a intra în aplicare.

Pensiile urmează să crească, cu 40%, în luna septembrie, însă acest lucru nu este sigur, a declarat premierul Ludovic Orban, potrivit Antena 3.

Creșterea pensiilor nu este sigură.

Problemele economice ale țării noastre ar sta la mijlocul acestor bâlbâieli, având în vedere că Guvernul nu este sigur cum va evolua economia României.

Poziția lui Orban a fost susțintă și de Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, care a anunțat pe Facebook că nu există bani la buget pentru mărirea alocațiilor și pensiilor. Nu este cert nici creșterea punctului de pensie la 1 septembrie.

Anunț șocant făcut de prim-ministrul interimar Ludovic Orban.

Alocațiile ar urma să dispară în forma lor obișnuită, urmând să fie înlocuite de niște vouchere.

Totul, în interesul copiilor, susține premierul, care și-ar dori să se asigure că astfel banii vor fi cheltuiți fix pe nevoile lor.

Alocațiile așa cum le știm noi ar putea să dispară. Potrivit lui Orban, există ideea ca acestea să fie înlocuite de vouchere,

ca urmare a unei analize asupra modului în care sunt dați bani copiilor și în alte țări.

Alocațiile ar putea dispărea

Dintre toate modelele din alte țări, cea mai interesantă i s-a părut cea cu voucherele. Chiar dacă nu este hotărât încă asupra acestei decizii, spune că este o posibilitate.

„Nu am luat nicio decizie în privința alocațiilor, am vorbit doar despre faptul că există și alte modele.

În alte țări există un stimulent pentru familiile cu mai mulți copii, ca de exemplu o reducere a impozitelor.

Este, de fapt tot un stimulent. Mai există și varianta în care alocațiile să fie acordate sub formă de vouchere, care să poată fi folosite doar în interesul copiilor”, a precizat Ludovic Orban, conform Realitatea.

Inițiativa este susținută și de ministrul propus al Finanțelor. Florin Cîțu spune că este un sistem foarte benefic pentru alte țări, cum ar fi Statele Unite ale Americii, acolo unde o astfel de metodă asigură ca banii să fie folosiți exclusiv în interesul copiilor.

Momentan, voucherele de alocații sunt la nivel de propunere. Guvernul Orban II nu are putere decizională.

Loading...