Tara in care 23 de parlamentari sunt infectati de coronavirus. ULTIMA ORA: AL PATRULEA CAZ de coronavirus în Romania

In total 23 de parlamentari iranieni sunt infectati cu noul coronavirus COVID-19, a anuntat marti in fata presei Abdolreza Mesri, un vicepresedinte al legislativului de la Teheran.

Parlamentarii iranieni comunica indeaproape cu publicul, a explicat el acest sir de imbolnaviri, potrivit Agerpres.

Asadar, aproape 8% din cei 290 de membri ai parlamentului de la Teheran sunt infectati cu noul coronavirus.

Anterior in aceeasi zi, Ministerul iranian al Sanatatii a anuntat ca bilantul epidemiei cu noul coronavirus in aceasta tara este in prezent de 2.336 de imbolnaviri si 77 decese.

Numarul persoanelor infectate a crescut cu 835 fata de bilantul din ziua precedenta, cea mai puternica crestere de la o zi la alta.

Ayatolahul Ali Khamenei a aparut in imagini difuzate de televiziunea publica plantand un semincer, la fel ca in fiecare an de ziua iraniana a arborelui, de data aceasta el purtand manusi asemanatoare celor purtate de personalul medical.

Sfaturile guvernului pentru prevenirea raspandirii coronavirusului ″trebuie respectate″, a insistat el.

Potrivit agentiei oficiale a parlamentului, din cauza epidemiei, Khamenei a semnat un decret care permite, cu titlu exceptional, aprobarea bugetului fara dezbatere si vot in parlament, precizeaza stirileprotv.ro

ULTIMA ORA: AL PATRULEA CAZ de coronavirus in Romania

Al patrulea caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat in Romania, a anuntat Grupul de Comunicare Strategica.

Marti dupa amiaza, s-a confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus in Romania COVID 19.

Este vorba despre un barbat de 47 de ani, din Timisoara, care a intrat in contact cu femeia depistata pozitiv in data de 28 februarie 2020 si care s-a intors din Italia.

Mai exact, barbatul a calatorit cu femeia de 38 de ani in acelasi avion, in partea dreapta a acesteia in data de 20 februarie 2020 cu o cursa care se intorcea din Italia.

Din data de 28 februarie 2020, barbatul, considerat contact direct, s-a aflat in autoizolare la domiciliu impreuna cu familia.

Rezultatele primei probe recoltate la inceputul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltata in ziua de ieri (in cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a iesit pozitiv la infectia cu coronavirus COVID 19.

Conform primelor informatii din partea DSP Timis, barbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

In curtea in care locuieste barbatul mai traiesc alte 2 familii fata de care se vor lua masurile de autoizolare, precizeaza stirileprotv.ro

Loading...