ULTIMA ORĂ: Al șaselea român depistat cu coronavirus. În ce zonă a fost confirmat

România are 6 pacienți cu coronavirus, după ce două cazuri au fost confirmate astăzi.

Al șaselea caz de coronavirus a fost confirmat in România.

Un bătrân de 71 de ani, din Pașcani, este al șaselea român depistat cu coronavirus.

Al cincilea caz de infectare este un tânăr care a intrat în contact cu bărbatul de 47 de ani din Timișoara, diagnosticat ieri cu coronavirus.

Tanarul, in varsta de 16 ani, este nepotul pacientului, potrivit Grupului de comunicare strategica. El era deja izolat la domiciliu, pentru ca era un contact al pacientului deja confirmat.

Conform primelor informatii din partea DSP Timis, tanarul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, scrie digi24.ro

Adolescentul si barbatul din Timisoara erau izolati impreuna la domiciliu, precizeaza stirileprotv.ro

Grupul de Comunicare Strategica a confirmat cazul.

În aceasta dupa amiaza, s-a confirmat al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus in Romania COVID 19.

Este vorba despre unul dintre contactii barbatului de 47 de ani, din Timisoara, care a fost depistat pozitiv in cursul zilei de ieri. Mai precis, este nepotul acestuia in varsta de 16 ani.

Conform primelor informatii din partea DSP Timis, tanarul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

De asemenea, rezultatele de astazi ale probelor luate de la barbatul de 47 de ani sunt negative si urmeaza conform procedurii un nou test la distanta de 24 de ore fata de ultimul realizat.

Victor Costache a confirmat noul caz.

Intrebat, la Parlament, daca s-a confirmat la Timisoara al cincilea caz de coronavirus, ministrul Sanatatii Victor Costache a raspuns: “Cel de ieri s-a negativat si s-a pozitivat un contact”.

“Din informatiile pe care le am este confirmarea faptului ca ancheta epidemiologica este folositoare, faptul ca sunt identificate aceste persoane care sunt puse rapid sub tratament”, a spus Costache.

Al patrulea caz de coronavirus, confirmat marti la Timisoara

Al patrulea roman infectat cu coronavirus si-a petrecut noaptea la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara, unde este internat intr-un salon special.

Barbatul de 47 de ani, confirmat cu virusul COVID-19, era izolat acasa, impreuna cu alte patru persoane din familia lui.

Primele analize care ii fusesera facute acum 12 zile au iesit negative, dar, asa cum cer procedurile, autoritatile medicale il tineau sub observatie. In cazul lui, boala a fost dovedita de un alt doilea test.

Potrivit autoritatilor medicale, barbatul s-a aflat in acelasi avion cu pacienta de 38 de ani confirmata la sfarsitul saptamanii trecute cu coronavirus.

Amandoi s-au intors din Italia pe 20 februarie cu o cursa WizzAir de la Bergamo la Timisoara. In avion, cel de-al patrulea roman confirmat cu COVID-19 a stat in dreapta femeii, in asa-numita zona de risc.

Petrimetrul este stabilit la doua randuri distanta in jurul unei persoane infectate.

Loading...