ANUNȚ OFICIAL! Se închid școlile în România

Este oficial: se închid școlile! Autoritățile au decis să închidă școlile începând cu ziua de miercuri, 11 martie.

Această măsură a fost luată în urma răspândirii cu rapiditate a ultimului tip de virus. În acest mod se dorește diminuarea riscului de răspândire a coronavirusului și protejarea copiilor, în special.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis închiderea tuturor școlilor din România vreme de o săptămână, începând de miercuri, 11 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii, au declarat surse oficiale pentru G4Media.ro.

La ora transmiterii acestei știri, ședința Comitetului este în desfășurare.

ANUNȚ OFICIAL! Se închid școlile în România

Se închid școlile după ce cazurile de infectare cu coronavirus au crescut în ultimele zile. Există tot mai mulți suspecți și autoritățile consideră că această măsură este absolut necesară pentru a preveni răspândirea bolii.

Astăzi primarul general al Capitalei a luat și alte măsuri urgente:

Primarul a luat măsuri fără precedent în această dimineață:

– suspendarea activităţii celor 14 teatre aflate în administrarea Primăriei, până la data de 31 martie. Actorii, regizorii, personalul tehnic vor fi plătiţi şi vor face numai repetiţii;

– suspendarea concertelor, evenimentelor, manifestărilor de tip cultural, sportiv, divertisment de către Opera Comică pentru Copii, Centrul Municipal pentru Tineret, Centrul Municipal pentru Seniori, Compania Sportul pentru Toţi, ARCUB, Creart, PROEDUS, Palatele Brâncoveneşti, Sala Dalles, Biblioteca Metropolitană, Muzeul Literaturii, Muzeul Municipiului Bucureşti;

– meciurile CSM se vor desfăşura fără spectatori;

– vor fi luate măsuri sporite pentru dezinfectare şi decontaminare în toate mijloacele de transport în comun ale STB (autobuze, tramvaie, troleibuze);

– măsuri sporite în cele 19 spitale administrate de Primăria Generală a Capitalei;

– DGASMB va lua toate măsurile pentru protejarea persoanelor fără adăpost.

Raed Arafat propune inchiderea unitatilor scolare publice din invatamantul prescolar (gradinite), primar, gimnazial, liceal, post liceal si profesional, incepand din data de 10.03.2020 pana la data de 21.04.2020.

Inchiderea scolilor incepand cu data de 11 martie si pana pe 21 aprilie, pe fondul inmultirii cazurilor de infectie cu coronavirus, este doar una din propunerile Grupului de suport tehnico-stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei, grup condus de Raed Arafat, facuta azi catre Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

De asemenea, a fost propusa sistarea pana la sfarsitul lunii martie a stagiilor in spitale pentru cursantii scoliilor postliceale. Universitatilor li se recomanda sa organizeze cursurile la distanta, situatiile in care este posibil.

Masuri sunt propuse si in ceea ce priveste magazile din Romania. „Se propune, spre aprobarea CNSSU, instituirea obligatiei pentru unitatile de alimentatie publica (ex. hyper-market, super market, market, magazine de cartier etc) de a lua masuri in urmatoarele privinte:

– dezinfectia frecventa a suprafetelor expuse (ex. carucioare, cosuri de cumparaturi, clante de la usi, butoane de la lifturi etc.), in special in zona caselor de marcat;

– instituirea de masuri privind evitarea aglomerarii de persoane in spatiile comerciale.”

Loading...