Situația devine din ce în ce mai grea în Italia. 97 de decese și un număr record de îmbolnăviri anunțat într-o zi: aproape 1.800

Italia a anuntat luni cel mai mare numar de imbolnaviri cu coronavirus inregistrat in 24 de ore de la inceputul epidemiei in aceasta tara:

1.797 de cazuri confirmate si 97 de noi decese, cifre ingrijoratoare, care se apropie de cele pe care le anunta China in varful crizei sale provocate de Covid-19.

Numarul total al cazurilor de coronavirus in Italia a ajuns astfel la 9.172, iar bilantul deceselor este de 463.

Este de departe tara care inregistreaza cea mai grava situatie din lume, dupa China, acolo unde epidemia pare, in schimb, sa se apropie de sfarsit.

China a anuntat, de pilda, 23 de decese si doar 44 de noi cazuri in ultimele 24 de ore.

Bilantul total in aceasta tara-focar pentru epidemia de Covid-19 a ajuns la 80.739 de imbolnaviri si 3.120 de decese.

In Italia, 724 de oameni s-au vindecat, iar 650 sunt acum in stare grava sau critica.

In China, 58.742 de persoane s-au vindecat, iar 5.111 sunt inca in stare grava.

Raportat la milionul de locuitori, Italia are o rata de 151,7 imbolnaviri, in timp ce in China raportul este de 56,1.

Dupa China si Italia, din punctul de vedere al deceselor, pe locul al treilea este Iranul, cu 237 de decese, in timp ce numarul de imbolnaviri este de 7.161 (595 de cazuri noi de Covid-19 si 43 de noi decese in ultimele 24 de ore).

Ca numar de persoane contaminate, Coreea de Sud este pe locul al treilea in lume, cu 7.478 de cazuri (165 de cazuri noi in 24 de ore).

Bilantul deceselor in Coreea este insa mult mai mic, de 53 de persoane, cu doar trei noi decese in ultimele 24 de ore.

Pe de alta parte, este destul de ingrijorator si ceea ce se intampla in Franta, Germania si Spania, unde numarul cazurilor confirmate de coronavirus a trecut de 1.000 de persoane.

In Franta sunt deja 21 de morti, in timp ce Germania a anuntat, luni, primele sale doua decese. In spania sunt 28 de decese, dintre care 11 in ultimele 24 de ore.

Seful Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spune ca amenintarea unei pandemii de Covid-19 a devenit „foarte reala”, dar crede ca aceasta poate fi controlata, scrie digi24.ro.

Italia a inchis zone mari din nordul tarii pentru a lupta impotriva propagarii epidemiei de coronavirus, a anuntat, duminica dimineata, premierul Giuseppe Conte.

Regiunile vizate sunt Lombardia si provinciile Modena, Parma, Piacenza,Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli,Padova, Treviso si Venezia. Aproximativ 16 milioane de persoane sunt afectate.

Astfel, conform masurilor luate de Guvernul italian, in toate zonele vizate scolile raman inchise cel putin pana pe 3 aprilie, iar lucratorilor din sectorul medical nu li se vor acorda concedii.

De asemenea vor fi inchise salile de sport, piscinele, muzeele, centrele culturale si statiunile de schi.

Toate evenimentele vor fi suspendate, in locuri publice sau private, inclusiv cele cu caracter cultural, sportiv si religios, astfel ca ceremoniile de cununie civila si religioasa si inmormantarile sunt anulate.

Restaurantele si barurile vor fi deschise, cu obligatia de a asigura o distanta sigura de un metru intre oameni.

Oamenii vor trebui sa stea la casele lor cat mai mult posibil, iar cei care incalca masurile prevazute de carantina risca inchisoare pana la trei luni.

Loading...