Imagini dramatice din spitalele din Italia: Motivul incredibil pentru care pacienţii cu coronavirus sunt ţinuţi cu faţa în jos

Noi imagini alarmante arată cum sunt tratați pacienții cu coronavirus în secțiile de terapie intensivă de la un spital din nordul Italiei, unde 16 milioane de persoane se confruntă cu carantina din cauza virusului ucigaș.

În imaginile surprinse la un spital din Cremona se poate vedea cum pacienții sunt conectați la aparatele de susținere a vieții, fiind înconjurați de fire și tuburi, în timp ce sunt trataţi de medici în costume de protecţie, scrie Daily Mail.

Unii dintre pacienţi sunt aşezaţi pe paturile de spital cu feţele în jos, lucru despre care cercetătorii cred că poate creşte rata de supraviețuire în terapie intensivă prin îmbunătățirea nivelului de oxigen din sânge.

Spitalul în care au fost surprinse imaginile este în Lombardia, regiune în care s-au luat cele mai aspre măsuri de carantină.

Aseară, premierul italian a pledat ca cetățenii să respecte noile măsuri, declarând că “acesta este momentul să fie responsabili” după ce carantina a intrat în vigoare în mai multe orașe, inclusiv Milano și Veneția.

Italia este cea mai afectată ţară europeană de epidemia de coronavirus şi a doua din lume, după China, doar duminică înregistrându-se în peninsulă 1492 de cazuri noi confirmate şi un record de 133 de decese, care a dus toatalul victimelor la 366.

În aceste condiţii, medicii italieni se simt deja copleşiţi, aşa cum reiese dintr-o scrisoare semnată de mai mulţi specialişti, un avertisment adus celorlalte ţări europene, publicat de The Independent.

Toata Italia devine zona protejata, a anuntat premierul tarii, Giuseppe Conte. Deplasarile vor fi restranse si vor fi adoptate in intreaga tara masurile luate de duminica in Lombardia si alte 14 provincii care reprezentau pana acum „zona rosie”.

Sunt cele mai dure masuri luate in Peninsula in ultimii 80 de ani. Aproape toate activitatile publice au fost interzise, in timp ce conducerea a zeci de penitenciare se confrunta cu revolte.

Deplasarile vor fi interzise, cu exceptia unor „motive de munca importante” sau „probleme grave familiale sau sanitare”, a anuntat Conte, intr-o conferinta.

Masurile intra in vigoare maine dimineata, a spus Conte, care a explicat ca „nu mai e timp” pentru a combate efectele raspandirii coronavirusului si ca e nevoie de „masuri stringente, imediate”, scrie digi24.ro.

Italia a anuntat luni cel mai mare numar de imbolnaviri cu coronavirus inregistrat in 24 de ore de la inceputul epidemiei in aceasta tara:

1.797 de cazuri confirmate si 97 de noi decese, cifre ingrijoratoare, care se apropie de cele pe care le anunta China in varful crizei sale provocate de Covid-19.

Numarul total al cazurilor de coronavirus in Italia a ajuns astfel la 9.172, iar bilantul deceselor este de 463.

Este de departe tara care inregistreaza cea mai grava situatie din lume, dupa China, acolo unde epidemia pare, in schimb, sa se apropie de sfarsit.

China a anuntat, de pilda, 23 de decese si doar 44 de noi cazuri in ultimele 24 de ore. Bilantul total in aceasta tara-focar pentru epidemia de Covid-19 a ajuns la 80.739 de imbolnaviri si 3.120 de decese.

In Italia, 724 de oameni s-au vindecat, iar 650 sunt acum in stare grava sau critica.

In China, 58.742 de persoane s-au vindecat, iar 5.111 sunt inca in stare grava.

Raportat la milionul de locuitori, Italia are o rata de 151,7 imbolnaviri, in timp ce in China raportul este de 56,1.

Dupa China si Italia, din punctul de vedere al deceselor, pe locul al treilea este Iranul, cu 237 de decese, in timp ce numarul de imbolnaviri este de 7.161 (595 de cazuri noi de Covid-19 si 43 de noi decese in ultimele 24 de ore).

Ca numar de persoane contaminate, Coreea de Sud este pe locul al treilea in lume, cu 7.478 de cazuri (165 de cazuri noi in 24 de ore). Bilantul deceselor in Coreea este insa mult mai mic, de 53 de persoane, cu doar trei noi decese in ultimele 24 de ore.

Pe de alta parte, este destul de ingrijorator si ceea ce se intampla in Franta, Germania si Spania, unde numarul cazurilor confirmate de coronavirus a trecut de 1.000 de persoane.

In Franta sunt deja 21 de morti, in timp ce Germania a anuntat, luni, primele sale doua decese. In spania sunt 28 de decese, dintre care 11 in ultimele 24 de ore.

Seful Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spune ca amenintarea unei pandemii de Covid-19 a devenit „foarte reala”, dar crede ca aceasta poate fi controlata, scrie digi24.ro.

Loading...