Vești bune! Două persoane din Timișoara diagnosticate cu noul virus s-au vindecat, după ce au fost tratate cu un “cocktail” de medicamente făcut de directorul Institutului Matei Bals, prof. dr. Adrian Streinu Cercel

Vin si vesti bune in cazul epidemiei de coronavirus.

Doua persoane din Timisoara diagnosticate cu noul virus s-au vindecat, dupa ce au fost tratate cu un cocktail de medicamente folosite pentru HIV si gripa.

Schema de tratament a fost facuta de directorul Institutului Matei Bals din Capitala, Adrian Streinu Cercel, spune seful sectiei de Boli Infectioase al Spitalului Victor Babes din Timisoara.

„Acesti pacienti au beneficiat de un tratament antiviral specific care se pare a fost eficient, la 2-3 zile ei deveneau negativi”, a spus Virgil Musta, sef Sectie Boli Infectioase Spitalul Victor Babes din Timisoara, scrie antena3.ro.

Grupul de Comunicare Stategica a anuntat marti 8 noi cazuri de infectare cu COVID-19.

Toate cazurile confirmate marti sunt in Capitala, la persoane care au avut contact cu barbatul de 60 de ani internat la spitalul Dimitrie Gerota (pacientul 17), sau care au calatorit in Israel, Germania sau Marea Britanie.

Mai este un cetatean care a calatorit in Israel. In acest moment sunt 8 confirmari noi cu Covid 19, bilatul ajunge la 25 de persoane infectate.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a informat, marti, ca o angajata a municipalitatii este nora barbatului de 60 de ani confirmat cu noul coronavirus, fiind internata cu sotul si fiul la Spitalul „Victor Babes”, iar colegii ei au intrat in izolare la domiciliu.

„La Primaria Capitalei avem o colega care este nora bolnavului care a fost declarat aseara in aceasta situatie ca fiind un pacient COVID-19.

In acest moment, este internata impreuna cu sotul si fiul sau la Spitalul ‘Victor Babes’. S-au realizat toate analizele, toate testele si asteptam in acest moment rezultatele. Am luat toate masurile care se impun.

Toti colegii sai au intrat de astazi in izolare la domiciliu, practic nu au mai venit la serviciu, fac parte, de asemenea, din aceasta ancheta epidemiologica si vor raspunde tuturor intrebarilor adresate de catre reprezentantii DSP.

In ceea ce priveste zona unde se afla respectiva directie, unde lucreaza doamna in cauza, (…) s-a realizat dezinfectie cu un aparat cu nebulizare, cu un dezinfectant de nivel foarte inalt.

In functie de rezultatul testelor, vom lua masuri si mai serioase”, a explicat Firea, intr-o postare video pe Facebook, scrie digi24.ro.