Singura categorie de populație ferită de coronavirus. Medic: ”Nu cheltuiți banii pe măști, metoda cea mai sigură de protecție este asta!”

Singura categorie de populație ferită de coronavirus.

Pentru părinţii din România, și de oriunde, ar fi e de reținut că 2% din toți bolnavii înregistraţi au fost copii și că cei cu vârstă sub 10 ani reprezintă doar 1% din TOTALUL celor infectați cu coronavirus.

În plus, NICIUN sugar infectat nu a murit până în prezent.

Niciunul nu a făcut o formă extrem de gravă, scrie pediatrul Mihai Craiu pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

Potrivit medicului, nu este cazul să luăm măsuri ciudate și să cheltuim sume astronomice pe remedii dubioase sau măști chirurgicale destinate unei protecții îndoielnice.

Singura categorie de populație ferită de coronavirus

Ce merge sigur? Spălatul corect pe mâini (90% dintre noi o facem incorect și în grabă, mai puțin de 20 secunde) cu apă și săpun sau cu soluții alcoolizate speciale.

Evitarea atingerii ochilor, feței şi a gurii cu mâinile nespălate și evitarea aglomerațiilor, mai ales în spații închise.

Ce ar mai putea merge? Să vorbim cu ai noștri copii. Să le spunem că e normal să fie îngrijoraţi și să îi întrebăm ce simt.

Să îi învăţăm eticheta tuşei (cu tușitul în cot sau în şerveţel/batistă de hârtie de unică folosință).

Să se spele corect pe mâini, după ce ating suprafețe comune – clanțe, balustrade, obiecte de la locul de joacă, din parc etc

Să ne comportăm normal, fără să țipăm sau să ne vărsăm nervii şi emoțiile în fața lor, sau pe ei!! Nu vor înţelege de ce mama și tata s-au transformat radical în comportament în ultimele zile.

Urmăriţi surse oficiale, nu știri de senzație sau site-uri obscure, specializate în teoria conspirației.

10 elemente comportamentale care trebuie urmate pentru prevenirea imbolnavirii cu virusul COVID-19:

1. Spalati-va mainile de multe ori;
2. Evitati contactul cu persoane care sunt suspecte de infectii respiratorii acute;

3. Nu va atingeti ochii , nasul si gura cu mainile;
4. Acoperiti-va gura si nasul daca stranutati sau tusiti;

5. Nu luati medicamente antivirale si nici antibiotice decat in cazul in care va prescrie medicul;
6. Curatati toate suprafetele cu dezinfectanti pe baza de clor sau alcool;

7. Utilizati masca de protectie doar in cazul in care suspectati ca sunteti bolnav sau in cazul in care acordati asistenta persoanelor bolnave;
8. Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;

9. Sunati la 112 daca aveti febra, tusiti sau v-ati intors din China sau zonele in carantina din Europa de cel putin 14 zile;
10. Animalele de companie nu transmit coronavirus.

Principalele simptome ale noului COVID-19 sunt tusea, febra si dificultatile de respiratie, iar vindecarea depinde cel mai mult de sistemul imunitar al persoanei afectate.

Noul coronavirus poate cauza pneumonie, iar cei care se imbolnavesc prezinta simptome precum tusea, febra si dificultati de respiratie, potrivit The Guardian.

Antibioticele si medicamentele obisnuite impotriva racelii nu ar avea efecte, recuperarea depinde foarte mult de sistemul imunitar al persoanelor afectate.

Loading...